Autoliefhebbers opgelet! 2023 is een bijzonder jaar voor de automarkt. Er verschijnen een paar mooie pareltjes (en er zijn er ook al een paar verschenen). Daarom hebben we het in dit artikel niet over een auto-accu of waar je een auto kunt kopen, maar vertellen we je welke nieuwe auto’s je dit jaar in de showroom ziet. Kijk jij altijd reikhalzend uit naar de nieuwe editie van het Autoweek Magazine en kijk jij op TikTok en YouTube alleen maar filmpjes over auto’s? Lees dan snel verder, want dit artikel is speciaal voor jou.

De top drie beste auto’s van 2023

  • De BMW M2;
  • De Toyota Prius;
  • De Dacia Jogger E-Tech Hybrid.

Wat is er bijzonder aan de BMW M2?

Wil jij in je auto echt kunnen racen? Met de BMW M2 trek je in 4,1 seconden op van nul naar honderd kilometer per uur. De optimale snelheid van deze drieliter zescilinder-auto is 250 kilometer per uur, maar met het optionele M Driver’s Pack verhoog je de snelheid naar wel 285 kilometer per uur. Verder levert de auto 460 pk en een koppel van 550. (Bayerische Motoren Werke is niet verantwoordelijk voor eventuele verkeersboetes. Rijd verantwoordelijk.)

Is een Prius saai?

Akio Toyoda zette jaren geleden zijn hakken in het zand: er mochten absoluut geen saaie Toyota-auto’s meer op de markt verschijnen. Autokenners waren sceptisch over deze uitspraak, want de welbekende Prius was tot nu toe ronduit slaapwekkend. Maar daar komt verandering in. De nieuwe plug-in hybrid die je deze zomer in showrooms ziet, is allesbehalve saai. Met wel 223 pk belooft Toyota ons dat dit de meest efficiënte Prius ooit is.

De grote, vriendelijke autoreus

De Dacia Jogger is als enige in zijn segment beschikbaar als zevenzitter en is dan ook een letterlijke gigant van bijna vijf meter (lang). Daarnaast heeft de auto ook nog eens een prachtig design. Met zijn betrouwbare hybride-aandrijving is dit de eerste (maar hopelijk niet de laatste) geëlektrificeerde Dacia Jogger op de markt. De twee elektromotoren zijn afkomstig uit de Renault Clio. Daarnaast bevat deze Dacia een 1,6-liter benzinemotor en heeft hij een systeemvermogen van 140 pk.

Hoe moet je een nieuwe auto onderhouden?

Wie een nieuwe auto koopt, wil die zo lang mogelijk mooi en veilig houden. Laat daarom regelmatig onderhoud aan je auto uitvoeren. Bij een garage zoals Carteam kun je onderdelen laten vervangen, een grote beurt laten uitvoeren en zelfs een auto-diagnose laten uitvoeren. Dit alles doen de specialistische monteurs voor een voordelige prijs, dus een trekhaak plaatsen hoeft niet veel te kosten. Wanneer bezoek jij een Carteam-garage?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like