Denk je erover om je eigen uitzendbureau te beginnen? Dit kan een geweldige manier zijn om je eigen baas te worden, je eigen uren te bepalen, en een goed inkomen te verdienen. Het is de perfecte manier om je passie voor het werven van personeel voort te zetten. Maar hoe begin je eraan? In deze blog geven wij je een paar tips en een paar dingen om in gedachten te houden als je jouw eigen uitzendbureau begint:

1. Ken je niche.

Staffing bureaus kunnen zich specialiseren in een aantal verschillende gebieden, van gezondheidszorg tot IT tot administratieve functies. Het is belangrijk om te weten op welk gebied je je wilt richten, zodat je jezelf op de juiste manier in de markt kunt zetten en de juiste klanten kunt aantrekken.

2. Laat je certificeren.

Er zijn een paar verschillende certificeringen die uitzendbureaus kunnen krijgen. Ze zijn niet wettelijk verplicht. Maar wanneer je van plan bent om regelmatig personeel uit te zenden naar bedrijven die werkzaamheden uitvoeren met verhoogde risico’s dan is het wel verstandig om een VCU-certificering aan te vragen.

3. Laat je verzekeren.

Ook dit is een optionele stap, maar wel een die u en uw klanten gemoedsrust kan geven. Er zijn een aantal verschillende soorten verzekeringen die uitzendbureaus kunnen afsluiten, van aansprakelijkheidsverzekeringen tot werknemersverzekeringen. Zorg dat je ze allemaal voor elkaar hebt om misverstanden en ongelukkige situaties te voorkomen.

4. Ontwikkel een marketingstrategie.

Het is belangrijk om potentiële klanten te laten weten over jouw uitzendbureau en welke diensten je aanbiedt. Je kunt dit doen door middel van online reclame, netwerken, of zelfs het bijwonen van beurzen. Dit sluit eigenlijk ook perfect aan op tip nummer 1. Vind een niche en pas je marketingstrategie ook aan op deze niche.

5. Investeer in de juiste technologie.

Technologie is tegenwoordig van vitaal belang voor elk bedrijf, maar het is vooral belangrijk voor uitzendbureaus. Je moet een goed applicant tracking system (ATS) hebben zodat je al jouw kandidaten en hun informatie kunt bijhouden.

6. Besteed je backoffice uit.

Als beginnend uitzendbureau wil je je natuurlijk vol kunnen focussen op het opzetten van je bedrijf. Wanneer jouw bedrijf op de grond staat en je personeel hebt aangenomen, moet je natuurlijk ook al dit soort personeelszaken regelen. Door het uit te besteden van je backoffice huur je een externe partij in die dit allemaal voor jou regelt. Zo hoef je geen tijd en energie hier in te steken en kan je dit kostbaars goed ergens anders voor gebruiken. Voor het uitbesteden van je backoffice, kan je bijvoorbeeld terecht bij Easyworx.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like