De laatste jaren is Halloween steeds populairder geworden in Nederland. Als je tijdens Halloween door Nederland loopt, zie je enorm veel Halloween decoratie. De feestdag is over komen waaien vanuit Amerika. Hier wordt Halloween door het hele land uitbundig gevierd. In Nederland is het nog niet zo groot, maar het is zeker veel populairder dan een aantal jaren geleden. Wil jij dit jaar ook meedoen met deze trend? Kijk dan bij De Horeca Bazaar voor al je Halloween decoratie.

Hoe wordt Halloween gevierd?

We hebben het al een beetje gezegd. Halloween wordt gevierd door jezelf en je omgeving te versieren met enge Halloween decoratie. Denk bijvoorbeeld aan het uitsnijden van een pompoen of het ophangen van een nep skelet. Ook jezelf ga je verkleden in iets engs. Je kunt bijvoorbeeld gaan als een spook of een heks. Ook wordt er vaak gekeken naar een andere mogelijkheid, door bijvoorbeeld verkleed te gaan als je ergste nachtmerrie. Vervolgens wordt er in Nederland voor Halloween vaak een spooktocht georganiseerd. Dit is een speurtocht waarin er verschillende monsters verstopt zitten. Deze proberen je de stuipen op het lijf te jagen. Tijdens de spooktocht ga je ook zelf verkleed in het thema. Daarnaast wordt er ook altijd het Amerikaanse Trick or Treat gespeeld. Hiermee gaan kinderen langs de deuren in hun kostuum en vragen om snoepjes. Dit komt veel overeen met het Nederlandse 3 koningen feest.

Wat doen de pompoenen met Halloween?

Tijdens halloween zie je veel pompoenen. Deze worden uitgesneden in een gezicht. Vervolgens wordt er een kaars in de pompoen gezet, en lijkt de pompoen op een monster. De naam die deze pompoenen hebben gekregen, is Jack-o’-lanterns. Deze naam zou afkomstig zijn van een Ierse man, genaamd Jack. In Ierland wordt Halloween namelijk ook jaarlijks groot gevierd. De pompoen is mede door het vele gebruik in Amerika een belangrijk punt geworden voor Halloween. Halloween wordt hierdoor vaak uitgebeeld en geassocieerd met de enge pompoen.

De geschiedenis van Halloween

Ben jij van plan Halloween uitgebreid te gaan vieren met veel decoratie? Dan is het belangrijk dat je weet waar Halloween vandaan komt. De naam Halloween is afgeleid van All Hallows Eve. Dit betekent Allerheiligenavond in het Nederlands. Deze avond stamt af van de Keltische kalender. Op deze datum was de oogst binnen en geloofden de Kelten dat de overleden mensen van dat jaar terugkwamen. Om deze geesten weg te jagen, werden er allerlei verschillende maatregelen genomen. Allereerst droegen de mensen maskers om de geesten af te schrikken. Daarnaast werd er voedsel voor de deur gelegd. Doordat veel Schotse en Ierse mensen emigreerde naar Amerika in de 19e eeuw, werd het feest ook daar gevierd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like