Het woord ‘jaloezie’ betekent afgunst. Je wilt iets dat een ander heeft. Als je houten jaloezieen in huis plaatst dan kun je de afgunst aflezen bij je gasten. Of ze zijn gewoon onder de indruk van jouw mooie raamdecoratie en vragen waar je die gehaald hebt. Dan verwijs je ze naar de PoweredBlinds, de website waar je deze prachtige jaloezieen hebt besteld. Wat zijn eigenlijk de voordelen van houten jaloezieën? En zijn er ook nadelen waarvan je op de hoogte moet zijn?

Stijlvolle raamdecoratie

Niet iedereen houdt van jaloezieën. Ze zouden te steriel, te strak en te modern zijn. Sommige mensen vinden dit juist mooi maar het is wel een stijl waar je van moet houden. Houten jaloezieen doen warmer aan vanwege het materiaal. Een strak design maar dan gemaakt van natuurlijk hout, dit blijkt een gouden combinatie te zijn. De subtiele houtnerf verzacht het ‘industriële’ aspect van de standaard jaloezie look.

Meester over het licht

“De oude meesters” zijn schilders die meester waren over lichtinval in hun werken. Naast kleuren waren het de schaduwen waarmee ze een afbeelding tot leven wisten te wekken. Jaloezieen zijn de oude meesters van raamdecoratie. Je kunt ze omhoog trekken of juist helemaal sluiten. Je kunt de horizontale lamellen draaien waarmee je licht op veel manieren kunt laten doorschijnen. Licht, donker en alles wat ertussen zit is mogelijk met houten jaloezieen.

Je kunt ze automatiseren

Steeds meer huishoudens richten een smart home in. Dit is een woning die voorzien is van high tech functionaliteit zoals zelflerende thermostaten en lampen die automatisch inschakelen als het donker wordt. De houten jaloezieen van PoweredBlinds kun je koppelen aan je favoriete assistent. Google, Apple of Amazon; het werkt allemaal. Bedien de raamdecoratie met je stem, met een app of op basis van sensoren in of rond je woning. Per systeem kunnen de opties afwijken. Het verschil tussen rolgordijnen en houten jaloezieën is dat je de latten ook kunt kantelen met een afstandsbediening. Zo kun je toch een beetje licht doorlaten als de jaloezie gesloten is. Dit geldt voor het PoweredBlinds systeem dat gemaakt wordt door Somfy, niet alle elektrische gordijnen zijn even slim. Kijk voor écht slimme houten jaloezieen op deze website.

Hebben houten jaloezieen ook nadelen?

Het voornaamste nadeel van houten jaloezieen is dat ze minder goed bestendig zijn tegen vocht. Het is dan ook niet aan te bevelen om dit type raamdecoratie te installeren op een badkamer. Hout is en blijft een natuurproduct dat onder specifieke condities zal werken. Als je wel graag jaloezieen in de badkamer ophangt kies dan liever voor aluminium. Dit is een materiaal dat niet zal roesten, qua prijs ligt het zelfs lager dan de uitvoering met hout.

Het zit het met de herkomst van hout? We weten dat er tropisch hardhout gekapt wordt, dit kan zeker als nadeel worden gezien. De oplossing hiervoor is eenvoudig; houten jaloezieen van bamboe. Dit is een stevig materiaal dat razendsnel groeit. Producten van bamboe zijn duurzaam uit hernieuwbare bron. Daarnaast zou hardhout veel te zwaar worden, bamboe is juist heel licht en toch erg sterk vanwege de lange houtvezels. Daarmee mogen we gerust stellen dat houten jaloezieen tot de meest duurzame en mooie vormen van raamdecoratie behoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
Waarom verhuizen naar Utrecht?
Verder lezen

Waarom verhuizen naar Utrecht?

Inhoudsopgave Hide Waarom verhuizen naar Utrecht?Hoe vind je een geschikte woning in Utrecht?Hoe plan je je verhuizing naar…