Ben je iemand met extreem dunne, buigzame en onmogelijk mooi gelakt te houden nagels – net als ik, dan ben je waarschijnlijk benieuwd naar hoe goed die populaire Miracle Gel nagellakjes van Sally Hansen nou echt werken.
Ik besloot het maar eens goed te testen en haalde twee kleuren in huis. Een zwarte en een nude variant, en kocht ook nog eens de nodige topcoat, die er een Miracle lak van maakt.

De Sally Hasen Miracle Gel was revolutionair toen het uitkwam: mooi gelakte nagels, die net zo lang als met gellak bleven zitten, maar je geen dure UV lamp moest kopen om er mee aan de slag te kunnen. Het klonk ideaal, werd ontzettend snel populair en andere merken gingen het ook nadoen.Zelf heb ik al een tijdje Sensationail in huis en neem zo nu en dan de moeite om mijn nagels van gellak te voorzien. Maar, het is wel een karweitje, en ik ben wel een uur bezig tot ik het helemaal op heb zitten. Dat schiet niet echt op, waardoor ik liever lui dan moe ben en de lamp en alles flesjes maar in de kast laat zitten. Dat terwijl de Sensationail, als ik hem goed heb aangebracht, wel degelijk lang blijft zitten. Als ik dat hele proces nou stukken korter kon maken en even met twee lakjes klaar kan zijn dan is dat natuurlijk ideaal. Ik probeerde het uit.

Een basecoat is niet nodig, en je kunt de gewenste kleur meteen op je nagels aanbrengen. De nude variant heeft wel drie laagjes nodig voordat het mooi egaal gelakt is en ik mijn eigen nagel niet meer zie, na een paar minuten kan ik al de topcoat overheen aanbrengen. Het drogen duur wel even, maar is zeker korter dan met gewone nagellak. Het resultaat is ook erg mooi, en mijn nagels zien er perfect verzorgd uit.

SALLY HANSEN MIRACLE GELIk verwachtte dat het een week zou blijven zitten, maar na een lange badsessie lag het er weer half af en moest ik het met nagellakremover eraf halen. Wat ook weer een pluspunt is, gellak is bijzonder lastig weg te halen, de Miracle gel gaat er gewoon moeiteloos af, waarna mijn nagels onbeschadigd achterblijven.

Maar, het bleef dus niet een week zitten. Het bleef niet eens dagenlang zitten, de volgende dag kon ik weer gaan lakken. Fail dus.

Daarna probeerde ik de zwarte kleur uit, en besloot maar even niet in bad te gaan liggen. Ondanks dat ik hoogzwanger ben en warm water het enige is was op dit moment helpt, maar goed, wie mooi wil zijn moet pijn lijden. Of zoiets.De zwarte lak zat er na twee laagjes perfect op, de topcoat gleed er ook moeiteloos overheen, en het drogen van de Miracle Gel ging weer opvallend sneller dan met gewone nagellak. Heel fijn!

Voordelen
De flesjes nagellak zijn mooi en in bijna 50 kleuren beschikbaar, de kwastjes zijn wat platter en breder waardoor het aanbrengen van de lak makkelijk en soepel gaat. Bovendien droogt de Miracle Gel snel op en kun je veel sneller verder met je dag dan met “gewone” nagellak, waar je ook nog een tocoat overheen hebt aangebracht. Gelakte nagels zien er ook mooi uit, en valt de kwaliteit van de nagellak zeker op, terwijl de lak dun blijft en niet zo dik als gellak wordt.

Nadelen
Sally Hansen geeft aan dat je de Miracle Gel nagellak moet gebruiken mét daaroverheen de Miracle Gel topcoat, waardoor je duurder uit bent. Zowel de lakjes als topcoat kosten zo’n 12 euro, en al kun je de topcoat blijven gebruiken zal je voor elke nieuwe lakje weer zo’n 12 euro neer moeten tellen. Aan de andere kant is de prijs ergens gelijk aan merken zoals Essie en OPI en is de kwaliteit ook wel gelijk, dus dat hangt van je budget af.Echter, het gellak gedeelte is naar mijn beleving ver te zoeken. Na een dag dragen wordt de topcoat doffer, waardoor de nagellak veel minder glanst, en blijft ook de Sally Hansen Miracle Gel chippen, dus vallen er stukjes nagellak af, waardoor ik zeker niet een week met deze manicure doorkom. Dit betekent dat ik zo’n 25 euro betaalde voor een manicure dat helemaal niet in de buurt van gel komt, en de Miracle effect op mijn nagels niet terug te vinden is. Ik heb overigens geen rare dingen gedaan met mijn manicure, ben niet in bad geweest, maar heb gewone huishoudelijke dingen zoals keuken opruimen, douchen en mijn dochter douchen wel gedaan, wat bij een echte gellak geen probleem vormt.In het kort, fijne nagellakjes, ietwat aan de duurdere kant, maar absoluut niet met gellak te vergelijken. Jammer, ik zal weer met de UV lamp aan de slag moeten!

Sally Hansen Miracle Gel zelf uitproberen? Je kunt hem bij onder andere bol.com, Wehkamp en Douglas terugvinden.

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like