JA! Sinds 2013 creëert het Italiaanse merk FABY nagellakken die stukken milder zijn dan de “gewone” nagellak dat bij elke drogist verkrijgbaar is. Waarom is dit cool? Omdat nagellak stiekem veel schadelijker voor je gezondheid kan zijn en dit zelfs onlangs weer eens in het nieuws kwam. Er is zelfs een petitie gestart om merken bepaalde stoffen die zich als hormoonontregelend hebben bewezen uit nagellak te halen en vrouwen gezonder te helpen houden. Je kunt er hier wat meer over lezen.Het probleem ontstond toen er bekend werd dat ftalaat zeer schadelijk is voor de gezondheid en nagellak merken op zoek moesten naar een andere glanzende coating ingrediënt. Al snel kwamen ze bij trifenylfosfaat (oftewel TPHP) uit en wordt dit veelvoudig in nagellak gebruikt. Gekleurde nagellak bevat veel van dit stofje en opvallend genoeg bevatten de kleurloze, neutrale nagellakken nog meer TPHP en zijn ze dus nóg slechter voor je. Bizar hé?!Er is gelukkig ook goed nieuws! Steeds meer merken dragen hun steentje bij, waardoor we steeds meer mildere nagellaken op de markt kunnen verwachten. Er is zelfs een gids waar ruim 700 merken nagellak op staan zodat je kunt zien of je favoriete lakje onder rood – gevaarlijk, oranje – mwah, of groen – ok valt.Het is wel een Amerikaanse site dus staat FABY er voorlopig nog niet bij, daarom maak ik gebruik van de gelegenheid om je er wat meer over te vertellen, want het is nu ik zwanger ben het enige wat ik op mijn nagels doe. Faby heeft een webshop waar ze tientallen prachtige kleuren verantwoorde nagellak aanbieden, die allemaal cruelty free zijn, dus absoluut niet op dieren zijn getest, maar ook 5 FREE zijn. Vrij van de vijf heftige, synthetische, schadelijke ingrediënten: DBP (dibutylftalaat), Tolueen, Formaldehyde, Kamfer en Formaldehyde Resin. 
Maar, daar hield het niet op voor dit vegan merk nagellak. Ze zijn sinds kort 10 FREE en bevatten vanaf nu ook nog eens geen ethyl tosylamide, TPHP, aceton, parabenen en lood. Geweldig toch?! En of dat nou betekent dat je er slechte, waterige, kindernagellak voor terugkrijgt? Nee, zeker niet. Zelf heb ik drie kleuren die ik nu ik zwanger ben regelmatig draag, en ze verschillen alle drie niet van de extreem synthetische en schadelijke nagellak waar ik voorheen graag gebruik van maakte. 
De milde nagellak van Faby lakt soepel, dekt in één of twee laagjes, glanst mooi, en blijft ook nog eens goed zitten. Zo kan het dus ook! Het is een nagellak merk dat ik met een gerust hart durf te gebruiken, omdat het niet alleen mijn nagels niet uitdroogt, maar ook mild genoeg is om mijn bloedbaan niet binnen te dringen en daarmee veilig genoeg is voor mij, mijn ongeboren baby en mijn diva van zes, die maar al te graag met gelakte nageltjes rondloopt.
Ben je een nagellak liefhebber, op zoek naar een milde, natuurlijke variant, check dan voor even de webshop van Faby.nl en probeer het eens uit. Ook leuk als cadeau voor een toekomstige mama!

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

TRENDY – FURRY NAILS

Onlangs gespot op de Libertine herfst/winter collectie catwalk, inmiddels vaak op social media nagemaakt, de nieuwste en raarste nageltrend…