Als het woord “naked” jou ook meteen aan oogschaduwpalletjes doet denken moet je vooral even verder lezen, want we hebben nog een paar grappige en herkenbare woorden verzameld die voor liefhebbers van make-up iets heel anders betekenen. Herkenbaar? 😉
WATERLIJN
Heeft niks met de waterstand in Nederland te maken, maar is een stukje huid waar je zwarte of neutrale potlood aanbrengt, net voordat je op mascara overstapt. Tightlinen maar!

HIGHLIGHTER
Wanneer slaat highlighter niet meer op gele en oranje markers in schoolboeken? Kun jij je herinneren vanaf wanneer highlighter voor jou een geweldige gloed op jukbeenderen betekende, en je deze ook nog eens op je cupidoboog leerde aanbrengen?

MAC
Terwijl het gehele internetbevolking bij het intypen van MAC in Google Apple producten opzoekt verschijnt er bij ons de webshop van Mac Cosmetics op nummer één. Bewijs hieronder:

SWATCH
Betekent bij ons sinds begin 2000 niet meer een hippe horloge waar je als tiener mee rond wilde lopen. Nee, tegenwoordig sieren hele andere vormen van swatches je handen. En hoe vaak swatchen jullie een high end product voordat je hem koopt?

PRIMER
Betekent voor de meeste mannen een ietwat plakkerige eerste laag verf, die er voor zorgt dat de tweede laag egaal wordt aangebracht en goed blijft zitten. Bij sommige vrouwen is het ook dat, alléén gaat het niet om muren, maar om je gezicht. Tja.

WING 
Doet ons helemaal niet meer aan de de engelse term voor vleugels denken. Welnee, bij ons gaat het om de perfecte eyeliner, en het nailen van twee symmetrische wings. NUDE
Nope, niet met de billen bloot, maar de illusie van natuurlijke make-up. Nude kleuren, nude lippen, ondertussen wel zo gepigmenteerd om je eigen huidkleur helemaal te verdoezelen. Ken je dat verhaal van de man die van natuurlijke, minimalistische make-up houdt en Kim Kardashian, the Queen van de nude lippen als voorbeeld noemt? Haha, mannen…

BAKING
Ook allang geen Engelse term voor het bakken van koekjes en taartjes, maar de opvolger van het contouren van je gezicht, waarbij de je natuurlijke vorm verbergt, jukbeenderen naar voren trekt, neus kleiner maakt en onderkin verdoezelt. We gebruiken Kim maar weer even als voorbeeld, aangezien ze zo “natuurlijk” is. Kortom – een veel te lichte poeder op je gezicht veel te dik aanbrengen en bakken maar!

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like