Ok, ik zal het eerlijk toegeven, ik ben veel te laat voor dit feestje. Terwijl de Beautyblender al jaren een musthave product van alle beautyfanaten is, vond ik het simpelweg niet nodig. Ik had mijn bufferkwasten die foundation goed in mijn huid verwerken, dus wachtte ik rustig af tot de hype dat de Beautyblender was over zou waaien. Jaren later gebruiken alle beautyguru’s deze roze sponsjes nog steeds, en is het mij duidelijk geworden dat het niet enkel een hype is. Ergens vorig jaar kocht ik mijn eerste roze sponsje om het zelf te ervaren, en eindelijk snap ik het, eindelijk weet ik waar ze het allemaal over hadden.Hij is niet alleen geweldig voor foundation, concealer en poeder, maar werkt ook prima voor andere make-up producten die ik op mijn gezicht gebruik! Denk maar aan contour, bronzer, blush, dat eivormige krengetje kan het allemaal! Maar als je de beautycommunity volgt weet je dit natuurlijk allang, dus vertel ik je vandaag wat meer over hoe dit roze sponsje ontstond en waarom de beautyblender geweldig is.

  1. Make-up sponsjes zijn niets nieuws onder de zon, maar de Beautyblender is geen gewone spons. Hij is speciaal ontwikkeld om vocht op te nemen, in tegenstelling tot alle andere make-up sponzen. Het idee erachter was dat de gewone spons foundation opneemt en je daarom minder product op je gezicht krijgt, terwijl de Beautyblender nat wordt gemaakt voordat je het hem gaat gebruiken – met als resultaat dat hij al vol zit met water en je geen productverspilling hebt!
  2. Een natte Beautyblender is echt niet enkel voor vloeibare producten gemaakt. Hij werkt geweldig met poeders, omdat hij in tegenstelling tot kwasten geen product uitveegt. Vaak wordt poeder met een Beautyblender aangebracht op plekken die extra zorg nodig hebben – zoals onder ogen of op de t-zone dat sneller gaat glanzen. En zolang je de Beautyblender goed uitwringt werkt hij ook geweldig bij het aanbrengen van bronzer.
  3. Rea Ann Silva, die de Beautyblender ontwikkelde was in eerste instantie niet eens van plan om een spons dat make-up aanbrengt te maken, maar wilde een oplossing voor het bijwerken van make-up gedurende de dag. In plaats van extra lagen make-up aanbrengen wilde ze al aangebrachte make-up opfrissen en vers gebufferd laten lijken.
  4. De maker van de Beautyblender heeft veel voor televisieprogramma’s gewerkt, en volgde zelfs een extra special effects cursus om blauwe plekken, wonden en bloed na te kunnen maken. Hier zag ze een leraar zijn spons knippen om beter bij kleine hoekjes te kunnen komen en werd ze op het idee gebracht om de Beautyblender te maken. Ze worstelde eerst even met de vorm en kwam uiteindelijk op het inmiddels wereldberoemde eivormige sponsje uit. En zijn opvallend roze kleur schijnt ook geheel toevallig te zijn ontstaan. Ze bestelde wat prototypes bij een lab en die kwamen roze aan. Ze vond het eigenlijk zo leuk dat ze het niet alleen liet staan maar er verder op inspeelde en zelfs in het logo verwerkte!
  5. Ondertussen hebben we al wat nieuwe producten van Beautyblender mogen ontdekken. Kleine sponsjes voor concealer, speciale cleansers om de Beautyblender mee te wassen, liner designers en blotters, allemaal producten om make-up perfect mee aan te brengen (behalve de cleanser) Maar Beautyblender komt binnenkort weer met nieuwe producten en er wordt zelfs gepraat over heuse foundation. De Beautyblender brengt foundation perfect aan, en een eigen foundation zou een logische stap zijn, maar ik ben benieuwd waar ze werkelijk mee komen!

    Droog vs. Nat

Aangezien mijn huid er de afgelopen tijd stukken beter uitziet heb ik ook veel minder behoefte aan foundation. Een enkele pompje op een natte Beautyblender zorgt is genoeg voor mijn gehele T-zone, oftewel midden van mijn gezicht, met name rode neus. Even naar buiten toe uitdeppen en het resultaat is erg natuurlijk, terwijl ik veel minder product gebruik, en uiteindelijk op foundation bespaar. Ik heb oprecht nooit gedacht dat een spons mijn geliefde bufferkwasten zou vervangen, maar het is echt zo! Bij slapeloze nachten breng ik een likje concealer onder mijn ogen aan en ook dit wordt dusdanig goed in mijn huid gewerkt dat de dekking beter dan ooit van tevoren is. Mocht je het nog niet zelf uitgeprobeerd hebben – echt, de Beautyblender is een aanrader!

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like