Laten we het vandaag over oogschaduw hebben. Een eyelinertje hier, likje mascara daar, is prima, maar op dagen dat je je ogen meer wilt laten spreken en ze simpelweg opvallender wilt maken is het wel fijn om te weten welke kleuren je moet kiezen, en met name welke je moet laten staan. Zelf heb ik hangende oogleden, en hebben mijn ogen juist baat van goede oogschauwcombinaties. Waar eyeliner mijn ogen nog kleiner en meer teruggetrokken maakt, doen bepaalde kleuren mijn ogen open, en spelen in op de natuurlijke kleur, die dan nog opvallender wordt. Er zit een hele kleurschema achter, en vandaag gaan er wat verder op in.BLAUWE OGEN
Blauw is een kleur dat in Nederland redelijk vaak voorkomt, maar eigenlijk best bijzonder is. Met zoveel tinten en varianten blauw wil je dit juist benadrukken. Kies nooit, maar dan ook nooit voor blauwe oogschaduw wanneer je zelf blauwe ogen hebt, maar ga eerder voor natuurlijke bruine tinten, die contrasteren met het blauwe en de blauwe ogen nog blauwer worden. Voor feestjes, op dagen waarop je opvallende looks wilt creëren kies je voor glanzende “bruine” tinten. Denk maar aan goud, koper, en metallic bruine kleurtjes, die je prima met een eyeliner kunt afmaken. Ook kun je met blauwe ogen, mits je oogvorm het toelaat prachtig met smokey eyes de show stelen, iets wat je in mascara reclames bijvoorbeeld vaak ziet, omdat het blauwe ogen ongelooflijk opvallend maakt.GROENE OGEN
Ook groen is een bijzondere kleur, en wel omdat het de zeldzaamste is. Door verschillende lichtinvallen kunnen ze juist groener, blauwer, of zelfs grijzer lijken dus kun  je met veel kleuren oogschaduw spelen, om ook je oogkleur te veranderen. Je kiest natuurlijk nooit voor groene oogschaduw, maar paars en bordeaux maken groene ogen dieper van kleur, een trucje dat door visagisten het vaakst toegepast wordt. Goor er in plaats van zwart een blauwe eyeliner overheen en je ogen worden bosgroen! Wil je je oogleden glanzend maken, kies voor subtiele glitterkleuren zoals champagne, perzik en abrikoos, maar zorg wel dat ze combineert met met kleuren die de ogen opvallend maken. Een kleur oogschaduw is vrijwel nooit een goed idee, en zeker niet wanneer je met glans werkt.
HAZELNOOT OGEN
Hazelnoot ogen zijn erg lichte, bruine ogen en worden benadrukt met een likje goud, amber, of kleuren met een gele ondertoon. Als je het aandurft kun je zelfs met oranje en rood werken, maar champagnekleuren zorgen voor de meest chique oogopslag. Kies voor taupe, bruine en bronskleurige eyeliner en laat zwart liever staan. Dit geldt ook voor smokey eyes, kies niet voor zwart, maar juist voor donkere, bruine en aardse tinten.

BRUINE OGEN
Komt ‘ie dan, de zilverkleurige oogschaduw! Donkerbruine ogen kunnen zilver en grijs goed hebben, en futuristische smokey eyes maken deze oogkleur bijzonder opvallend. Vind je zilver en grijs niks, omdat je bijvoorbeeld liever kleur wilt hebben, pak dan de paarse oogschaduw kleuren, maar probeer ze wel met wit, grijs en zilver te combineren. Feestelijke looks met zilveren eyeliner maken je ogen mysterieus en een witte lijntje op je onderste oogrand maakt je oogkleur hypnotiserend mooi. Laat kleuren met een gele ondertoon staan, wat bij lichtbruine ogen goed werkt, pakt bij donkerbruine ogen heel anders uit. Kleuren met een koele ondertoon kunnen wel, maar smokey eyes worden met verschillende tinten grijs het mooist!Maar, er zijn meer dan deze vier oogkleuren, en je ogen kunnen afhankelijk van je outfit ook veranderen. Voel je dus vrij om je aan de bovengenoemde regels te houden, maar blijf ook spelen met kleuren. Beslis zelf wat de juiste oogschaduw voor jouw oogkleur is. Kies met bruine ogen voor groene oogschaduw, ga met hazelnoot ogen aan de slag met donkerblauwe oogschaduw, en pak met blauwe ogen kleuren met warme ondertoon, zoals roze en oranje er maar bij. Kijk wat je zelf het beste vindt passen, waar je zin in hebt, en stem het af met je kleding, dagdeel en gelegenheid. Bruine oogschaduw kan altijd, dus als je je ogen vorm wilt geven, maar regenboogkleuren niet aandurft, met bruin sla je de plank nooit mis. Maak het wel wat spannender met eyeliner en veel (valse) wimpers en have fun!

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like