Mascara’s zijn zo lastig! Wat voor jou werkt, werkt voor mij wellicht (vaak) niet, dus wanneer een mascara als beste mascara ooit wordt bestempeld – heb ik zo mijn vraagtekens. Ik wilde het uitzoeken, en aangezien het een prijzige mascara is, is dit blogje voor jou wellicht ook handig, voordat je beslist of je er 32 euro voor over hebt. Vandaag dus een Charlotte Tilbury Legendary Lashes review.
Rosé goud huls, handgeschreven tekst en een knipoog met mega veel wimpers, deze mascara is extreem vrouwelijk, romantisch, luxe én trendy. Sterker nog, ik durf te zeggen dat ik dit de mooiste mascara ooit vind. Maar wat deze mascara zo extreem goed maakt? Volgens Charlotte Tilbury zelf zijn zowel het borsteltje als formule uniek. Ik bekeek de ingrediënten: synthetische bijenwas, glycerine, stearinezuur, Acacia gum, carnaubawas, om maar een paar te noemen, zijn allemaal vettige wassoorten die voor een elastische mascara zorgen, dat wimpers makkelijk een dikke coat geeft.

Het borsteltje bestaat uit verschillende lengtes haartjes, waarmee zelfs de kleinste wimpers in één keer van mascara voorzien worden. Scheelt ook weer tijd, omdat je niet lagen over lagen mascara moet aanbrengen en voorkomt spinnenpoten, maar zo’n groot borsteltje zorgt ook voor een knoeiboel als je haast of hangende oogleden hebt. Verder denk ik dat de mascara iets van een toegevoegd parfum heeft, omdat hij zo lekker ruikt, maar dat zouden ook één van de plantaardige oliën kunnen zijn. Ook schijnt de mascara heel verzorgend voor de wimpers te zijn, en krijg je bij dagelijks gebruik na verloop van tijd langere wimpers. Omdat Tamanu Oil de kleinste wimpers voedt, Marine Glycogen haargroei van wimpers stimuleert, en unieke borsteltje zelfs bij de kleinste wimpers komt. Belooft veel, maar hoe werkt het bij mijn korte, rechte, en zelfs naar beneden krullende wimpers? Ik was in het verleden enthousiast over Benefit’s They’re Real en Guerlain’s Cils d’Enfer, maar deze werken ook pas wanneer ik mijn wimpers krul. Verder zijn er talloze mascara’s die helemaal niks voor mij doen en zelfs de krul die ik er met een wimperkrultang in weet te krijgen doen verdwijnen. Ook weet ik dat ik doorgaans voor een waterproof mascara moet gaan, om de krul er in te houden, maar ik werd verzekerd dat deze mascara de wimpers zeker niet verzwaart en ondanks dat hij niet waterproof is geweldig is voor gekrulde wimpers. Dus probeerde ik hem uit. 

CHARLOTTE TILBURY LEGENDARY LASHES REVIEW

Eerst krulde ik mijn wimpers, bracht een laagje geurende mascara aan en merkte dat er echt heel veel product afkomt. Mijn wimpers waren niet allemaal gecoat, dus deed ik er gauw nog een laag overheen, maar mijn krul zakte vrijwel meteen uit (middelste foto) Ik wachtte tot de mascara wat droger was en krulde mijn wimpers nog een keer, ondanks dat je dit beter niet kunt doen omdat wimpers zo breken, maar, het werkte wel. Daar was de krul weer. Ik zag er wakker en fris uit, en was blij met het resultaat. Het fijne is dat de mascara niet uitdroogt en wimpers zacht en soepel aanvoelen, ondanks dat ze gekruld zijn en de krul er de hele dag in blijft zitten. Ik moet daar nog even aan wennen, want ik ben droge, spijkerharde wimpers gewend, een concessie die ik deed om wimpers die omhoog wijzen te hebben, maar Charlotte Tilbury bewijst dat het ook echt anders kan.
Verder zijn mijn wimpers mooi gesepareerd en ziet het er echt wel uit alsof ik veel meer wimpers heb, maar geven ze na een lange dag op vettige oogleden wel af. Een oogschaduwbasis en/of oogschaduw zijn dus aan te raden. Het fijne is dat de mascara ’s avonds makkelijk van mijn gezicht te halen is. Even met een facewash wassen en alles verdwijnt binnen no-time. Heerlijk om geen wattenschijfjes en make-up remover te moeten gebruiken, want die rimpels rondom mijn ogen beginnen nu wel echt te komen, en al dat gewrijf helpt dan ook echt niet.  Goed, zou ik de mascara dan ook aanraden? Ja en nee. Ja, als je net als ik (Aziatische) rechte, korte en te opvallenden wimpers hebt en altijd op zoek bent naar een mascara die het verschil maakt. En nee als je van jezelf wel ok wimpers hebt, maar gewoon wat extra kleur, lengte en volume wilt hebben, want er zijn zat mascara voor een paar euro dit dat ook bereiken. Ja, als je 32 euro wilt betalen voor verzorgde, geurende, zachte, soepele en simpelweg mooie wimpers. Nee, als je hangende oogleden hebt en beter een waterproof mascara kunt gebruiken. Uiteindelijk is het echt een hele goede mascara, en in mijn ogen wel het geld waard, maar is het niet de beste mascara ooit.

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like