De hele wereld rondreizen of plannen voor de perfecte bruiloft? Kies voor een persoonlijke lening om je dromen waar te maken. Soms heb je nu eenmaal nood aan een flinke som geld terwijl je spaarrekening dit onvoldoende dekt. Door te kiezen voor een lening hoef je niet eerst lang te sparen vooraleer je je droom kan realiseren. 

Of je nu een persoonlijke lening van 5000 euro wil voor het organiseren van een babyborrel of eentje van 50.000 euro, het afsluiten van een persoonlijke lening is niet altijd even makkelijk. Lees daarom eerst onze tips. 

Controleer je kredietwaardigheid

Voordat je begint met het aanvraagproces voor een lening, is het een goed idee om je kredietwaardigheid te controleren. Kredietgeschiedenis en kredietscores behoren tot de financiële factoren die kredietverstrekkers over het algemeen in overweging nemen bij het beoordelen van je leningaanvraag. Je kredietgeschiedenis kan van invloed zijn op de vraag of een geldschieter je goedkeurt voor een lening en de rente die deze je biedt. Een goede kredietwaardigheid kan het doorgaans gemakkelijker maken om een ​​lening en een gunstige rente te krijgen.

Prekwalificatie aanvragen

Nadat je je kredietwaardigheid hebt gecontroleerd, ben je klaar om prekwalificatie aan te vragen. Prekwalificatie is een aanvraagproces waarbij een geldschieter de informatie die je hebt gedeeld beoordeelt en je een leningaanbieding geeft waarvoor je mogelijk in aanmerking komt. Hoewel prekwalificatie niet betekent dat je bent goedgekeurd voor een lening, helpt het je te begrijpen of je waarschijnlijk wordt goedgekeurd en voor welke leningsvoorwaarden je mogelijk in aanmerking komt.

Vergelijk aanbiedingen

Na je prekwalificatie krijg je informatie van de bank aan welke voorwaarden je kan gaan lenen. Op welke termijn kan je afbetalen en tegen welke rente? Uiteraard hoef je niet op het eerste aanbod in te gaan. Vergelijk de aanbiedingen van verschillende banken. Zo kom je tot de meest voordelige lening. 

Rond de aanvraag af

Zodra je een vergelijking hebt gemaakt en een aanbieding hebt gekozen, kun je je leningaanvraag afronden.  Onthoud dat prekwalificatie niet garandeert dat je wordt goedgekeurd voor een lening. Je moet nog steeds aanvullende informatie aan de geldschieter verstrekken om je aanvraag te voltooien. De kredietverstrekker vertelt je precies wat je moet indienen. 

Sluit je persoonlijke lening af

Nadat je je leningaanvraag voor bijvoorbeeld een babyborrel hebt ingediend, zal de geldschieter deze beoordelen, beslissen of hij je goedkeurt voor de lening en je de definitieve leningsdocumenten sturen als je wordt goedgekeurd. Deze documenten geven doorgaans de voorwaarden van je lening weer, inclusief het rentepercentage, de lengte van de lening, het geleende bedrag en je maandelijkse betalingen.

Nadat je de details hebt bekeken, onderteken je de documenten en wordt je geld op je rekening gestort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like