Nu de vakantie voorbij is en ik weer dagelijks snel ontbijt op tafel moet hebben voordat de meisjes de deur uitgaan, ben ik constant op zoek naar gemakkelijke, snelle, gezonde en lekkere ontbijtjes voor de kinderen. Als het aan Elena ligt ontbijt ze dagelijks wafels, terwijl ik daar ’s ochtends geen tijd voor heb. Valentina eet juist graag cornflakes en vlees, wat naast ontzettend raar ook niet bepaald gezond is. Viktor is nog hele dagen thuis en eet van alles een beetje, maar nooit een volle maaltijd zo vroeg in de ochtend.Daarnaast zijn ze alle drie geen liefhebbers van brood, dus ook dat hoef ik ze niet aan te bieden. Wat dan wel? Na een periode van dagelijks cornflakes eten krijgen ze nu veel gezonde pannenkoeken, muffins en cakes, die ik allemaal een dag van te voren snel in elkaar flats zodat we er in de ochtend geen werk aan hebben. Soms wil ik ook de tijd nemen om zelfgemaakte croissants met mijn zelfgemaakte Nutella te maken, maar eerlijk: ik kies vaker voor snelle, makkelijke oplossingen, zeker op schooldagen.

Met name deze cake doet het zeer goed hier in huis, vandaar dat ik dit voedzame en vooral makkelijke cakerecept met jullie deel. Check de foto’s hieronder, Elena heeft de cake zelf gemaakt, ik heb enkel de bananen geprakt en het in de oven gegooid. Dat ik geen keukenprinces ben moge duidelijk zijn, dus wanneer zelfs ik zeg dat dit een makkelijke cake is weet je dat het niet mis kan gaan.Wat de cake zo voedzaam maakt zijn de bananen. Je hebt er vier van nodig, en daarnaast doe ik er ongeveer 150 gram Griekse yoghurt, 150 gram havermout, 150 gram amandelmeel, twee eieren, wat kaneel en een zakje bakpoeder bij. Viktor en Valentina zijn op dit moment dol op rozijnen, dus ook daarvan doe ik een handvol bij, en ik gebruik geen suiker, enkel honing. Al deze ingrediënten zijn biologisch en simpelweg gezond, en de honing is échte, rauwe, wilde honing uit de bergen van de Balkan, maar je kunt natuurlijk ook gewoon honing uit de supermarkt gebruiken.Wil je een duidelijk recept met specifieke hoeveelheden en mooiere foto dan die van mij? Ik heb dit recept ooit op de site van HelloFresh gevonden, en maak het sindsdien regelmatig, met groot succes. Check bijvoorbeeld de foto hieronder, het is mij niet gelukt om foto’s van de cake te maken toen hij nog heel was, omdat alle drie van mijn kinderen de cake aanvielen. En dat kan ik ze natuurlijk niet kwalijk nemen, want al verwacht je het niet van een aantal gezonde ingrediënten, deze cake/banenenbrood crossover smaakt ongelooflijk lekker. Ook leuk – het kan makkelijk in plakjes gesneden, onderweg gegeten worden op haastige ochtenden of langzaam, bij de koffie. Maar hij doet het ook prima als een snack voor een rondrennende dreumes.

Comments

comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like