Toen ik zes jaar geleden Elena kennis liet maken met YouTube was het een geweldige manier om haar taalvaardigheden uit te breiden. Ze bekeek Bumba filmpjes in verschillende talen en voor we het wisten waren we de trotse ouders van een meisje dat drie talen spreekt. Ik heb er daarom altijd voor gekozen om de pluspunten van tablets te benadrukken, want dat zijn er heel veel. Kinderen kunnen er zowel taal als rekenen oefenen, algemene kennis opbouwen, en leeftijdsgerichte spelletjes spelen die goed zijn voor zowel motorische als geestelijke ontwikkeling. En laten we eerlijk zijn, soms is het de enige manier om ze stil te houden wanneer jij iets moet doen.Dus toen Valentina een lange tijd tekenfilms, tablets en schermtijd in zijn geheel helemaal niet boeiend vond was het pittig, omdat ze constant vermaakt moest worden en geen rust had. Toen ze eindelijk tekenfilms ontdekte was ik zo blij dat ik er zelfs een blog over schreef. Ik was oprecht opgelucht, want ik had eindelijk een klein beetje rust om bij te komen van haar eerste jaar. Maar tot mijn grote verbazing ontdekte ik dat YouTube helemaal niet meer is wat het zes jaar geleden was. Ik denk dat veel ouders weten waar ik het over heb, maar er zijn tegenwoordig zo verschrikkelijk veel “kinder” kanalen waar mijn kleine meisje absoluut niet naar mag kijken. Ik vind het oprecht zonde, voornamelijk omdat ze door dit soort filmpjes niets leert, laat staat omdat ze gedrag dat volkomen onacceptabel is kopieert. Ik moest iets verzinnen om haar toch educatieve video’s en spelletjes aan te bieden, en dat is wanneer wij een aanbod kregen om de nieuwe Samsung Galaxy Tab A, met Kids Mode uit te proberen.
En dat is wat wij de afgelopen tijd hebben gedaan. Ik zal maar meteen eerlijk zijn, voor een gezin dat niet op Android draait was dit even wennen. Maar Samsung is voor mijn gevoel slim, uitgebreid en heeft veel opties, ook wanneer je een tablet voor kinderen gaan instellen, waardoor ik even moest puzzelen hoe ik het wilde opzetten. Zo heeft Elena via de Kids Mode wel toegang tot YouTube en een internetbrowser, maar kan ik vanaf een ouder account zien welke sites ze bezoekt en kan ik van alles blokkeren. Elena is heel onderzoekend en op deze manier voorkom ik dat ze iets ziet wat nog niet voor haar bedoeld is. Met name wanneer ze het beneden te druk vindt en zich in haar kamer terugtrekt is dit voor mij de ideale manier om haar tabletgebruik in de gaten te houden en haar schermtijd in te stellen zodat ze haar tablet niet stiekem gebruikt. Bijvoorbeeld na bedtijd.Valentina daarentegen heeft helemaal geen browser, geen YouTube app en kan bij veel van de instellingen niet komen. Dit zodat ze de instellingen niet kan wijzigen, maar ook geen extra apps kan downloaden, tenzij ik haar daar toestemming voor geef. Wel heeft ze Netflix om van haar dagelijkse dosis Peppa Pig te genieten, maar eigenlijk spendeert Valentina al haar schermtijd volledig in de Kids Mode. Deze zit bomvol leuke, voorgeïnstalleerde apps, speciaal voor de kleinste tabletgebruikers. Ook staan er leuke apps klaar om gedownload te worden, is het uitpakken ervan helemaal leuk gedaan omdat ze als cadeautjes verpakt zijn, en is het allemaal ontworpen om logisch en makkelijk te bedienen te zijn. Valentina vermaakt zich dan ook prima binnen de Kids Mode waar ze niet uit kan, iets wat ze ook niet wil aangezien ze zoveel leuks te zien krijgt.Dat er aan gebruiksgemak en veiligheid is gedacht is typerend voor Samsung, en dat vind ik een groot pluspunt. Deze tablet is daarmee geschikt voor de kleinste en grootste personen in mijn gezin, en we gebruiken de Galaxy Tab A allemaal met evenveel plezier. Dat het ook een volwaardige tablet voor ons is heeft te maken met zijn sterke batterij, snelheid, fijne scherm, mooie vormgeving, aangenaam gewicht en ligging in de hand. Dat maakt van de Samsung Galaxy Tab A een geweldige tablet, maar, ik heb hem voor de veiligheid toch in een dikke, oncharmante hoes gedaan. Wetende dat hij op deze manier niet gauw kapot zal vallen en helemaal kidsproof is. Haha!

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
Verzwaringsdeken voor kinderen
Verder lezen

Verzwaringsdeken voor kinderen

Inhoudsopgave Hide Oorzaken en ‘oplossingen’ die je vast al eens hebt geprobeerdDe voordelen van een verzwaringsdekenMisschien vind je…