Soms lijkt het alsof de tijd zo snel gaat. Je knippert een keer met je ogen en jouw kind is zich alweer aan het klaarmaken voor de eerste schooldag. De meeste kinderen vinden de eerste schooldag ontzettend spannend, maar ook ontzettend leuk. Met een mooie schooltas is jouw kind het allerbest voorbereid op zijn of haar schoolcarrière. Benieuwd welke schooltassen het beste zijn? Lees vooral verder!

Wat moet er allemaal in?

Kinderen in de kleuterklas hebben vaak niet zoveel nodig. Ze hebben immers nog geen huiswerk. Een schooltas van 6 tot 11 liter moet meer dan genoeg zijn. Ga samen met je kind op pad voor een rugzak en laat hem of haar verschillende tassen passen. Misschien is jouw kind nog wel veel te klein voor een tas met een inhoud van 11 liter. In de tas moet minimaal ruimte zijn voor een drinkbeker en wat te eten. Hou ook wat extra ruimte over zodat kinderen eventueel een knutselwerkje mee naar huis kunnen nemen.

Welk type tas?

Voor jonge kinderen zijn vooral schoudertassen en rugtassen op de markt. Een rugzak is het allerhandigst omdat jouw kind in dat geval beide handen vrij heeft. Mocht jouw kind heel graag een schoudertas willen? Als ze niet ver hoeven te lopen of fietsen kan dat prima. Zorg wel dat de schouderbanden van de tas perfect afgesteld staan. Een kleuter is nog niet in staat dat zelf te doen en loopt anders constant te zeulen met een veel te grote tas.

Materiaal

Kies voor een stevig materiaal dat je makkelijk kan wassen. Kindertassen vallen nog wel eens in de modder of worden slachtoffer van lekkende bekers met kleverige vloeistoffen. Een tas van nylon of katoen is ideaal. Ook een leren rugtas kan ontzettend leuk zijn voor wat stoerdere kinderen. Deze kun je niet in de wasmachine gooien zoals een tas van katoen of nylon, maar je kunt hem net zo makkelijk met een doekje afnemen.

Let op de sluiting

De meeste schooltassen gaan dicht met een riempje of rits. Hoewel de juf ongetwijfeld klaar staat om de kinderen te helpen, is het toch handig als jouw kind in staat is de tas zelf open en dicht te maken. Een tas met gespen of een niet al te stroeve rits is het handigst. Oefen eventueel voor de eerste schooldag al een paar keer met je kind met het openen en sluiten van de tas. 

Leuke vormpjes en kleurtjes

Schooltassen voor jonge kinderen zijn er in ontzettend leuke vormpjes, kleurtjes en prints. Het is natuurlijk ontzettend fijn als je kind zich mooi voelt op de eerst dag school. Ga daarom samen met je kind op zoek naar een rugzak die hij of zij mooi vindt. Het moet natuurlijk een praktische tas blijven, dus als je kind moeilijk doet kun je ook een paar opties geven waar hij uit mag kiezen. Zo heb je sowieso een praktische tas, maar heeft je kind het wel zelf gekozen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like