Voor de ontwikkeling van je kind wil je uiteraard het allerbeste. Aangezien we één derde van de dag slapend doorbrengen lijkt het ons daarom niet meer dan logisch om voldoende aandacht te besteden aan de nachtrust van je kind. Wist je bijvoorbeeld dat een kindermatras aan speciale eisen moet voldoen? Zo is het belangrijk dat het matras lekker stevig is, zodat je kind veilig kan inslapen en het risico op verstikking flink wordt verminderd. Daarnaast is hygiëne een belangrijke factor. Let erop dat de matrashoes mee in de wasmachine kan, zodat een ongelukje snel opgelost kan worden en je kind iedere dag fis naar dromenland kan afreizen. 

Schoon en veilig naar dromenland

Het is dus handig als je deze tips in je achterhoofd houdt om een schoon en veilig kindermatras te kunnen waarborgen. Maar daarmee zijn we er nog niet. Want er zijn alsnog een hele hoop varianten die aan deze eis voldoen. Hieronder lees je welke soorten matrassen je kunt overwegen voor je kind, en wat daarvan de voordelen zijn.

Lekker zacht op pocketveren

Pocketveren hebben een goede ondersteunende en ventilerende werking. Hierdoor krijgt je het kind het niet snel te warm en zullen allergische reacties door warmte ook vaker uitblijven. Een matras van dit type is vooral fijn voor iets oudere kinderen, omdat hun lichaam wat zwaarder is en meer ondersteuning kan gebruiken.

Een kindermatras van polyether

Polyether is zeer geschikt voor het kinderbed, vanwege de stevige en duurzame eigenschappen. De stof is daarnaast voordelig en kan je kind tot op late leeftijd (ook in de pubertijd) dragen. Polyether houdt goed warmte vast, wat een verademing is voor de koukleumen onder ons. Ook dit matras is anti-allergisch. Heeft je kind een wol allergie, dan kan hij hiermee opgelucht ademhalen. 

Comfortabel koudschuim 

Koudschuim zorgt voor een uitstekende ventilatie en werkt daarnaast druk verlagend. Zweet je kind snel, dan raden we dit matras zeker aan. Door de luchtige structuur van het matras wordt vocht namelijk gemakkelijk afgevoerd en kan er frisse lucht door het matras komen. Bovendien vormt het matras zich naar het lichaam voor je kind, waardoor het optimale drukverdeling en comfort geeft. Het neemt echter net zo makkelijk zijn oorspronkelijke vorm aan.

Voor de allerkleinsten

Ook voor baby’s en peuters zijn bovenstaande matrassen een goede optie. Maten van 60 tot 70 bij 120 tot 140 zijn ideaal voor de wieg of het ledikantje. Wij vinden het meegroei matras helemaal een duurzame optie. Deze kun je namelijk uitbreiden van een kinderbed naar een matras voor een eenpersoonsbed. Schroom dus niet om te investeren in een goed matras, want daarmee draag je ook bij aan de ontwikkeling van je kind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like