Nu het buiten zo koud is en buitenspelen niet echt een optie is, ging Elena maar in bad spelen. En dit was niet zomaar een badje, nee, dit was een glibberige, blubbergelei waar zij de grootste plezier mee had en ik stiekem eigenlijk ook mee wilde spelen.

Om een middagje spelen helemaal leuk te maken kochten wij bij iCadeau.nl deze Gelli Baff. Het is een poeder dat badwater in geleiachtige substantie verandert, waardoor het min of meer mogelijk wordt om je badwater vast te pakken en er mee te klieren door er in te knijpen, hoopjes of vormpjes te maken en urenlang te spelen.

Het wordt verkocht in een verpakking voor twee badjes, met twee zakken poeder om je bad te “activeren” en twee zakjes die je geleiwater weer vloeibaar maken, wat wel zo handig is om het weer weg te kunnen spoelen. Daarnaast zit er uitleg, ingrediëntenlijst en een waarschuwing bij, GelliBaff is namelijk helemaal veilig voor kleine kindjes, maar mag niet gegeten worden.
Onze GelliBaff is een hysterisch groene kleur en Elena kon niet wachten om er mee te gaan spelen, wat ook wel te verwachten was van een kleine waterratje. Dus gooide ik het in haar badwater en keken we allebei onze ogen uit – haar water verkleurde meteen. Wat mooi!
Na een middagje er in te hebben gespeeld wilde Elena haar vreugde ook met haar grote nicht delen, dus toen deze langskwam gingen ze samen in bad – de hele middag!De textuur van de Gelli Baff is lastig uit te leggen, ergens doet het me denken aan de gel balletjes die een tijdje populair waren om je planten in te doen, maar omdat de Gelli Baff kleiner is lijkt het ook gewoon op gelei, of klei, of misschien zelfs modder, maar dan schoon. Het was zo interessant en kalmerend dat ik het niet kon laten om ook zelf een beetje met de prut te spelen.Wel maakte ik me zorgen om het uitspoelen van de boel, vooral omdat het bij de meisjes in de haar zat, maar dat viel gelukkig mee. Toen het water afgekoeld was en ze het niet meer leuk vonden omdat het in hun mond kwam en niet lekker smaakte besloot ik er een eind aan te maken, simpelweg door de witte poeder in bad te gooien. En ja hoor, twee minuten later was alle gelei verdwenen, ook uit de haren van de meiden en was er alleen nog wat groene water over. Ik spoelde de meiden nog even af en toen ze aangekleed waren gingen ze lekker eten, want zo’n middagje in water spelen, daar krijgen ze trek van!

De Gelli Baff is trouwens oorspronkelijk bedoeld als verzorgende badje voor vermoeide voeten, maar omdat het daar niet echt aansloeg en het er zo leuk uitzag, gooiden de makers er wat vrolijke kleuren erdoorheen en brachten het als een verzorgende en fun kinderproduct op de markt uit.

Wat mij betreft, omdat de meiden het zo naar de zin hebben gehad is de Gelli Baff een aanrader voor Sinterklaas, een verjaardag of gewoon zomaar, omdat het leuk is!

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
vakantie met kinderen
Verder lezen

Op vakantie met je kinderen

Inhoudsopgave Hide Reizen met kleine kinderenReizen met schoolgaande kinderenMisschien vind je deze artikelen ook interessant: Na een hectische…