Een van Elena’s favoriete cadeau’s van de afgelopen tijd is van de briljante mensen achter Crayola. Ze introduceerden onlangs een koffertje compleet met alle ingrediënten die je nodig hebt om je eigen stiften te maken, en een setje waarmee je 3D objecten, zoals speelgoed makkelijk zelf kunt natekenen.

De Marker Maker is niet alleen handig om kinderen het mengen van kleuren te leren, maar geeft je ook een blik in de wereld van stiften. Ik wist zelf bijvoorbeeld nooit hoe stiften gemaakt worden, en heb het nu samen met mijn kleuter van vier geleerd.

Het idee is simpel, meng de kleuren, doe er een spons die het inkt opzuigt in en klik dan de overige delen van de stift in elkaar. Een kind kan de … stift maken! Het enige wat ik deed is de boel zo nu en dan omspoelen, zodat kleuren van nieuwe stiften niet zouden mengen met die van de vorige en Elena in de gaten houden omdat ze met kleurstof bezig was. Maar met duidelijk uitleg ging het eigenlijk meteen goed en maakte ze maar liefst twee pakken stiften, waar ze ontzettend trots op is.

We hebben nog genoeg ingrediënten om tientallen stiften te maken, maar dit bewaren we lekker voor een andere keer, wanneer Elena haar skills tijdens een playdate kan showen of wanneer de huidige stiften op zijn. Al vermoed ik dat dat niet binnenkort gaat gebeuren, want de kwaliteit van haar zelfgemaakte stiften is niets minder dan van de gekochte Crayola Markers, waar ik al jaren enthousiast over ben.

Ook kreeg ze de Picture Perfect dat genomineerd is voor het speelgoed van 2015. Het idee is om speelgoed zelf realistisch na te kunnen tekenen, wat door middel van een doorkijklens en spiegels wordt gedaan.

Ik weet ook niet zo goed hoe het precies werkt, dus het lijkt me makkelijker om je er een filmpje van te laten zien:
Ook dit vindt Elena helemaal geweldig. Ze houdt van tekenen en knutselen, en is geobsedeerd door My Little Pony, maar is net te klein om zelf een pony te kunnen tekenen. Met de Picture Perfect wordt niet alleen haar motoriek getraind, ze leert ook alvast de handbewegingen aan die er later voor zorgen dat ze objecten die ze ziet zelf kan natekenen. Als moeder zeg ik dan ook dat dit terecht een nominatie voor speelgoed van het jaar heeft gekregen, omdat het niet alléén leuk is, maar ook nuttig is voor het ontwikkelen (van tekenbekwaamheid) bij kinderen.
Helemaal een bonuspunt, beide producten worden compact bij het opruimen, de Marker Maker is een klein koffertje, en de Picture Perfect klapt in tot een paar centimeter dikte.

Mocht je ze voor je kleine willen kopen, omdat ze leuke kerstcadeau’s zijn of geweldig zijn tijdens Kerstvakantie, je kunt nu de Marker Maker in roze of blauw bestellen voor 19,99, en de Picture Perfect voor 17,98. Dit is een korting dat bij bol.com gaande is, maar Crayola is ook in veel (speelgoed)winkels verkrijgbaar!

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like