Wil jij graag gevulde eieren maken, bijvoorbeeld voor een feest of een andere speciale gelegenheid, maar dan wel op een gezonde en verantwoorde manier? Eieren hebben niet altijd de beste reputatie als het over gezondheid en gezonde voeding gaat, maar dat is eigenlijk helemaal niet terecht. Daarnaast zijn er dingen die je aan kunt passen aan het standaard recept voor gevulde eieren om dit een veel gezonder hapje te maken. Hoe je dat doet? Dat vertellen we je in dit artikel!

Waarom eieren wel goed zijn voor je gezondheid

Gevulde eieren worden al snel als een minder gezonde snack gezien, omdat mensen snel denken dat een ei in het algemeen niet gezond is. Toch is dat helemaal niet zo, eieren zijn juist wel gezond. Ten eerste is een ei een goede bron van eiwitten, vooral als je geen vlees of vis eet. Ook bevat een ei alle aminozuren die wij op een dag nodig hebben. Uit een ei haalt je lichaam ook behoorlijke hoeveelheden vitamine A, vitamine B12, foliumzuur en vitamine D. Dat betekent dat het vooral in de winter, wanneer er veel minder zonlicht en daglicht is, gezond is om ei te eten om je vitamine D aan te vullen. Daarnaast bevat een ei ook veel ijzer, zink en selenium. Dit zijn allemaal stoffen waar een groot deel van Nederland een tekort aan heeft. Omdat wij over het algemeen te weinig buiten komen, heeft een groot deel van ons land ook een tekort aan vitamine D. Vaak zonder het zelf te weten. Hier kun je erg moe en futloos van worden en bij een ernstig tekort zelfs depressief. Hoe je dat dus tegengaat? Een lekker eitje als ontbijtje.

Een gezondere versie van gevulde eieren

Dat ei dus wel gezond is, weten we nu. Dat betekent echter niet dat alle andere ingrediënten die worden gebruikt in traditionele gevulde eieren net zo gezond zijn. Gelukkig is het eenvoudig om verschillende variaties te maken van gevulde eitjes. Je kunt er immers in stoppen wat je zelf wil. Kies gewoon voor lekkere, maar toch gezonde ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan gevulde eieren met avocado, gado gado of guacamole. Zo weet je zeker dat je op een verantwoorde manier kunt genieten van dit populaire hapje. Wat ook een grote favoriet is, is gevulde eitjes met jalapeno en bacon. Ideaal voor de liefhebbers van een beetje pit. Mocht je gevulde eieren maken voor een feest of voor een gelegenheid waar veel mensen bij zijn, dan kun je het beste verschillende varianten maken. Zo weet je zeker dat iedereen lekker van jouw zelfgemaakte eieren kan genieten, of ze nu vegetarisch zijn, op hun calorieën moeten letten, of gewoon verschillende soorten ei willen proeven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like