Tijd gaat sneller dan me lief is – mijn gevoelsmatig pasgeboren baby is alweer ruim zes maanden oud en zit in een vaste dagelijkse ritme. Aangezien ik fulltime met haar thuis ben ken ik deze schema uit mijn hoofd en doen we het min of meer op gevoel. En dat werkt goed! Maar nou moest ik voor de site twee dagen op reis, en al was het maar één overnachting moest er wel twee volle dagen voor de baby gezorgd worden. Dus ging papa aan de slag. En aangezien hij de type man is die alles goed, volgens het boekje wil doen vroeg hij aan me om een schema te maken van wat onze baby van zes maanden nou precies eet, wanneer en hoeveel, zodat hij dit kan oppakken zonder mij steeds vragen te stellen. (overigens wil hij overal lijstjes en schema’s van, maar dat is een ander verhaal:)) Vandaag deel ik dit met jullie, zodat je het met je eigen baby kunt vergelijken of als referentiepunt kunt gebruiken als het voor jou ook zover is! Zelf Googelde ik namelijk vrijwel elke maand wat andere baby’s rond deze tijd aten, en oriënteerde me met hulp van andere, ervaren mama’s.

  • 7/8 – Valentina wordt tussen zeven en acht uur wakker en drinkt dan een flesjes pap. Dit is een combinatie van melk en ontbijt; en voor nu werkt het prima, al verbaas ik me wel om hoeveel ze opkrijgt.
  • 10.00 – Rond tien uur is er altijd een fruitmomentje en dit gaat gepaard met wat lauwe kruidenthee. Ik maak thee voor mij, giet er een beetje van in een flesje en bied het aan. Een milde kamille of muntthee, maar geen groene, zwarte of scherpe theesoorten.
  • 12.00 – Tijd voor lunch! Deze kleine dame eet al gauw een hele boterham op, met verschillende soorten baby-geschikt-beleg. Als er nog thee over is bied ik het aan, anders krijgt ze water, maar niet veel, omdat er hierna melk komt.
  • 12.30 – Tegen deze tijd is ze erg moe en huilerig, dus fris ik haar even op, verschoon haar een geef haar een flesje melk waar ze meteen rustig van wordt.
  • Middagslaap(je)! Als ik geluk heb slaapt ze goed door, maar vaak is ze na een haf uur weer klaarwakker. Ze wil dan niet verder slapen, dus gaan we naar beneden.
  • 15.00 Tegenwoordig krijgt ze een koekje en water, maar dit is nog erg nieuw en elke keer weer een kliederboel. Ze geniet er wel van, dus ik laat haar lekker gaan, tenzij we niet thuis zijn. Dan kies ik voor het gemak van bijvoorbeeld een knijpzakje (of twee) fruit.
  • 17.00 Rond vijf uur heeft ze toch echt honger en ga ik haar eten warm maken. Ik verbaas me nog steeds om hoeveel ze op krijgt en hoe zij hier van kan genieten, vooral als ik mijn kleuter aan de andere kant van tafel dramatisch zie doen om een stukje bloemkool. Ook hier bied ik na het eten water aan zodat ze haar mondje kan afspoelen, want ze zal nu wel haar speentje willen.
  • 19.00 In principe gaat ze om zeven uur weer naar bed, maar als ze die middag te weinig heeft geslapen is ze al tegen zessen erg moe. Ik probeer haar dan nog even te vermaken zodat we niet voor half zeven naar boven gaan, maar dan maak ik haar klaar voor bed en drinkt ze nog een flesje melk voor het slapengaan.

Als ze zich goed voelt slaapt ze lekker door, maar we merken de afgelopen dagen dat ze door griep last heeft met doorslapen. Het helpt dan ook niet dat ze aan de straatkant slaapt en van scooters, toeterende auto’s en hard pratende mensen schrikt en het op huilen zet, dus moet ze dan nog even gerustgesteld worden. Ik veeg dan ook nog even haar neusje af en kijk of haar luier droog is, daarna leg ik haar weer in bed. Een speentje helpt haar rustig worden, maar de verstopte neus blijft lastig. Wanneer ze zich prima voelt slaapt ze ongeveer van zeven tot zeven.

Voelt ze zich echter niet goed, dan wil ik haar ’s nachts met wat warme melk kalmeren, vaak me wat granen als ik het idee heb dat ze bij het avondeten niet genoeg op had. Ze houdt gewoon van lekker en veel eten, en soms weet ik niet of ze van streek is omdat er iets aan de hand is, of omdat ze simpelweg honger heeft. Maar, als ze lekker heeft gegeten en goed in haar vel zit, dan slaapt ze tot wel 12 uur achter elkaar door, dus heb ik echt niks te klagen, want het is een heerlijke baby! 🙂

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like