Op internet las ik al verschillende keren dat veel mensen tegenwoordig ‘overnight oats’ eten. Geen idee wat dat nou precies was, heb ik dat even opgezocht. Het zijn havervlokken/havermout die je een nacht laat weken in melk, of water en dan de volgende ochtend dus eet als ontbijt. Bijvoorbeeld met fruit erbij of met kaneel en wat honing bijvoorbeeld.

Het is helemaal hip en erg gezond. De havervlokken worden goed verteerd als ze eerst in de melk hebben geweekt. Er zijn mensen die havervlokken zo rauw niet verdragen en dus is dit een goede oplossing. Ook hoef je ze dus niet te koken, wat langer duurt, mocht je pap willen maken. Dit ontbijt staat kant- en klaar in je koelkast, wel zo makkelijk, voor de meeste van ons, op de drukke ochtend.

De basis van overnight oats

De basis is dus melk en havervlokken/havermout. De verhouding die je nodig hebt is ongeveer 40 gram havervlokken met 100 ml melk. Gebruik je liever plantaardige melk, zoals amandelmelk of rijstemelk, dat kan natuurlijk ook.

Fruit erbij

Lekker is met fruit erbij, daarin zijn de variaties eindeloos. Ik eet graag mijn overnight oats met blauwe bessen. Als ik diepvriesfruit gebruik doe ik het er in de avond al bij, gebruik ik vers fruit, dan kan ik het er in de ochtend bij doen. Ook lekker met aardbei, banaan, rozijnen, appel of extra noten.

Super foods

Je kunt het natuurlijk nog gezonder maken en er de zogenaamde superfoods bij doen, zoals chiazaad, gojibessen, hennepzaad of lijnzaad. Zo maak je je ontbijt nog voedzamer en gezonder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like