Ben jij een koffieliefhebber pur sang en ga je zo nu en dan voor variatie? Dan weet je een stevige ristretto of een klassieke espresso op z’n tijd ongetwijfeld goed te waarderen. Maar heb je al eens kennisgemaakt met de Lungo? Zoals de Italiaanse betekenis van de naam al verraadt, is een Caffé Lungo als het ware een ‘lange koffie’. Vanwege het lange extractieproces staat de Lungo ook wel bekend als een uitgerekte espresso. Loopt het water je al in de mond bij het idee om lekker lang van deze koffiesoort te genieten? In dit blog inspireren we je graag met de bereidingswijze en de verschillende smaakvariaties, namelijk Lungo Forte en Lungo Extra Forte. Die zijn bij De Koffiejongens verkrijgbaar in 100% biologisch afbreekbare koffiecups waarmee jouw favoriete smaak binnen no-time op tafel staat.

Aangenaam bittertje

De bereidingswijze van de Lungo komt grotendeels overeen met die van een Espresso. Je gebruikt hierbij namelijk dezelfde hoeveelheid koffie. Maar het verschil zit ‘m in de grotere hoeveelheid water. Want voor een Lungo wordt in de regel twee keer zoveel water gebruikt als voor een espresso. Het duurt langer tot al het water door de koffie heen is geperst. Daardoor heeft een Lungo een langer extractieproces dat ervoor zorgt dat er meer componenten van de koffie door het water worden opgenomen. Het resultaat is een sterkere kop koffie met een grotere dosering cafeïne en een intense smaak met een aangenaam bittertje in de afdronk. 

Tonen van rokerige karamel

De langere extractietijd maakt de smaak van de Lungo milder dan die van de espresso. Ook de intensiteit is iets lager. Dat is natuurlijk logisch, aangezien er meer water aan de bereidingswijze van een Lungo te pas komt. Wil je lang van een kop koffie met een groot volume genieten en tegelijkertijd een wat sterkere smaak ervaren? Proef dan eens de Lungo Forte van De Koffiejongens. Die is tegenwoordig te verkrijgen in biologisch afbreekbare koffiecups als stevige, volle Lungo. De smaak is mooi en intens, heeft tonen van rokerige karamel en een afdronk van vanille. Durf je het ook aan om een echte krachtpatser in je kopje te gieten? Kies dan voor de Lungo Extra Forte. Deze straffe bak koffie bevat tonen van kolen, vuur en rook. De smaak is heerlijk kruidig met een stoer bittertje.

Biologisch afbreekbare koffiecups online bestellen

Ben je in het bezit van een Nespresso-apparaat en mogen de verschillende Lungo-smaken niet aan je koffievoorraad ontbreken? Nespresso cups bestellen kan tegenwoordig eenvoudig en snel online. Als je die in de webshop van De Koffiejongens vóór 20.00 uur bestelt, worden ze de volgende werkdag bezorgd. Wil je zeker weten dat je jezelf nooit nee hoeft te verkopen als je trek hebt in een ristretto, espresso, decaf of lungo koffie? Neem dan een abonnement op de koffiecups. Met een x-small, small, medium of large abonnement, ervaar je op je gemak welke soorten tot jouw favoriete smaken behoren. Je kunt het abonnement aanpassen, pauzeren of stopzetten wanneer jij wilt. Vanaf 60 cups kun je de biologisch afbreekbare koffiecups ook los bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like