Broodtrommel vullen

Als Marc straks naar school gaat zal hij overblijven op school en dus daar eten. Ze eten met zijn allen bij de eetclub op school, bij het bso. Dan zal ik dus een broodtrommel moeten gaan vullen. Omdat ik graag wat gezonds meegeef, en ook graag wil dat Marc het opeet, moet het ook nog eens lekker zijn ook!

Wat hij thuis eet

Marc begint hier zijn dag altijd met een banaan, dat doet hij al jaren iedere dag. Daarna gaan we aan tafel en ontbijten we altijd met brood, yoghurt, ontbijtkoek en soms een gekookt eitje. Marc wil altijd graag zoet beleg, maar van mij moet hij eerst een ‘gezonde boterham’ eten, dus met kaas of vleeswaren. Soms twijfel ik weleens of dat wel gezond is, dus van vleeswaren hebben we meestal iets magers, zoals kipfilet, kalkoenfilet of fricandeau. Daarna mag hij ontbijtkoek en een boterham met ziet beleg, hij eet het liefste chocoladevlokken

Tijdens de lunch eten wij meestal hetzelfde, maar dan met fruit erbij.

Op school eten

Op school krijgen ze ’s morgens een kwartiertje om fruit te eten, dat zal dan wel een appel of peer worden, of druifjes misschien. Ze krijgen daarbij drinken van school.

In de middag geef ik Marc graag volkorenbrood mee, eentje met gezond beleg en eentje met zoet. Nu maar de vraag of hij ze beide opeet.

Voor de afwisseling lijkt mij het lekker voor hem om ook eens schijfjes komkommer mee te geven, of worteltjes of zoiets, een keertje een wrap met kipfilet, roomkaas en sla lijkt mij ook lekker voor in de broodtrommel, maar de vraag of dat goed blijft tot de middagpauze.

Qua drinken geef ik hem een pakje drinken mee, appelsap en een beker water of lichte ranja.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like