Er zijn voor deze winter meer vakantiehuizen geboekt ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit data van vakantiehuizen specialist Belvilla. Nederlanders boekten voor de maanden november en december 12% meer dan diezelfde periode in 2020.

Vakantie in Nederland

Als u op zoek bent naar een plek om uw volgende vakantie door te brengen, hoeft u niet verder te zoeken dan Nederland. Dit gevarieerde land biedt een breed scala aan attracties, waaronder schilderachtige stadjes, rustige waterwegen en de opwindende steden Amsterdam en Rotterdam.

Wat is Nederland voor land?

Nederland is een land in West-Europa met overwegend vlak terrein, maar er zijn ook enkele heuvelachtige gebieden in het zuidoosten. De bevolking van Nederland is een van de dichtste ter wereld, gezien het landoppervlak. Amsterdam is de hoofdstad en grootste stad van Nederland.

Groepsboekingen weer terug

Hanita van der Meer, Director PR and Communications van Belvilla en OYO Vacation Homes, laat weten dat de mogelijkheid om in groepen te reizen een van de voornaamste redenen is voor het herstel. “Vorig jaar was reizen in grote groepen lastiger vanwege de coronamaatregelen. Daarom werden onze grotere huizen maar mondjesmaat geboekt. Dit jaar is dat anders. We zien nu dat er meerdere generaties families weer samen op vakantie gaan, groepen vrienden die samen een huis boeken of meerdere koppels die samen weggaan.” 

Stijging

Het aantal groepsboekingen is de afgelopen twee jaar gestegen. In de winter van 2019 bedroeg 43% een groepsboeking, dit jaar is dat 61%. In 2019 bestond een groepsboeking gemiddeld uit 8 personen, dit jaar zijn dat er 9. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like