Wil jij dit jaar graag carnaval gaan vieren? Dan kun je dit natuurlijk in enorm veel steden in het zuiden van Nederland doen. Het is echter niet zo dat iedere stad ook op dezelfde manier carnaval viert. Als je bijvoorbeeld alleen al gaat kijken naar Tilburg en Den Bosch, zie je al grote verschillen. Deze zijn bijvoorbeeld te zien in de kleuren die gebruikt worden en de outfits. Om ervoor te zorgen dat jij carnaval in stijl kunt vieren in Oeteldonk, hebben wij enkele tips op een rijtje gezet. Zo weet je zeker dat je carnaval kunt vieren in de Oeteldonkstijl!

Wat is de outfit die gedragen wordt?

Carnaval vieren in Oeteldonk is een speciale gelegenheid. Als je niet uit Oeteldonk komt kan het lastig zijn om de traditie te begrijpen. Met carnaval wordt er namelijk in veel delen van het land zo gek mogelijk verkleed. In Oeteldonk is dit echter niet het geval. Als je in Oeteldonk rondloopt met carnaval, zie je het al erg snel. Iedereen heeft er namelijk carnavalsjassen aan. Deze jassen worden vervolgens versierd met emblemen van bedrijven, carnavalsverenigingen, sportverenigingen of leuke quotes. Vervolgens loopt iedereen dus in bijna dezelfde outfit door de stad.

Moet je deze outfit ook echt dragen?

Als je in Oeteldonk rondloopt, zie je iedereen in deze jassen rondlopen. Het is om deze reden dan ook bijna verplicht om er zelf ook een te dragen. In de meeste kroegen is het zo dat als je geen goede carnavalsjas in de Oeteldonkse stijl aan hebt, je niet binnenkomt bij de kroeg. Hierdoor wordt er direct een onderscheid gemaakt en ontkom je er niet aan om de carnaval jas aan te trekken. Naast deze jas, worden er ook verschillende kleuren erg belangrijk gemaakt met carnaval in Oeteldonk. Dit zijn de kleuren Rood, Wit en Geel. Ga jij carnaval vieren in stijl in Oeteldonk? Zorg er dan voor dat je minstens een sjaal om hebt in deze drie kleuren. Zo weet je zeker dat je past bij de lokale bevolking!

Wat is er te doen met carnaval in Oeteldonk?

Zoals je waarschijnlijk al wel verwacht had, is het met carnaval dagenlang groot feest in Oeteldonk. Tijdens deze festiviteiten zijn er verschillende activiteiten. Carnaval opent altijd met het overdragen van de macht van de burgemeester naar de prins carnaval. Deze opent carnaval vaak met een korte toespraak en vervolgens gaan alle kroegen open. Op  maandag is er in Oeteldonk altijd een grote optocht. Hier komen dan mooie wagens langs die in het carnaval thema verkleed zijn. De optocht in Oeteldonk is tijdens carnaval een van de grootste en trekt enorm veel bezoekers. Zeker het kijken waard dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like