Hippe twintigers gebruiken droogshampoo om wilde lokken net wat stugger te maken en er de leukste kapsels mee te creëren, of tijdens festivals, wanneer ze in tentjes slapen en zich met billendoekjes oprfrissen. Bij mij zijn de billendoekjes uitsluitend voor de babybillen en gebruik ik droogshampoo omdat er dagen zijn waarop in simpelweg geen tijd heb om mijn haar te wassen. Je kent het wel – kinderen, werk, huishouden, je hebt nog maximaal tien minuten kracht in je om even te douchen voor je je bed in ploft om weer klaarwakker te zijn wanneer het allemaal opnieuw begint. Je haar uitgebreid wassen, dat moet maar een dag (of drie…) wachten. Gelukkig is droogshampoo allang niet meer wat het zo’n vijf jaar geleden was en kan het je, net zoals mij, heel wat tijd en moeite besparen. Droogshampoo is voor mij geen lifehack meer, maar een regelrechte musthave geworden.Vroeger kon je met een droogshampoo het wassen van je haar met maximaal een dag uitstellen. Desondanks kreeg ik er extreem stugge, niet uit te borstelen haren door, compleet met een grijze waas. Mijn kop jeukte ontzettend en er zat niets anders op dan het de volgende dag extra goed te wassen. Het liefst meerdere keren shampoo te gebruiken en het allemaal met een masker af te maken om alles wat een droogshampoo achter had gelaten uit te spoelen. Tegenwoordig gebruik ik vijf verschillende merken droogshampoos die allemaal op hun eigen manier best wel een beetje geweldig zijn.
Voor – vettige hoofdhuid en haaraanzet. Na – verse, frisse en volumineuze lokken.

 

Zo is de NO DROUGHT van Lush op natuurlijke basis, en geschikt voor bijvoorbeeld nu, wanneer ik zwanger ben en de focus op natuurlijke cosmetica leg. Laat wel iets van een grijze waas achter maar ruikt lekker fris, en bevat geen sterke alcohol, maar absorberende maismeel en heerlijk geur van grapefruit en limoen. Zit niet in een spuitbus, dus heeft ook geen drijfgassen in zich!
Over heerlijke geur gesproken, BATISTE is niet voor niets extreem populair. Beschikbaar in verschillende lekkere geuren, met als mijn favoriet – TROPICAL. Een heerlijk exotische geur, vol kokos dat mij aan zomer doet denken. Natuurlijk ideaal voor de tropisch weer en vakanties, maar ook gewoon wanneer ik er zelf behoefte aan heb, omdat het bijvoorbeeld te koud is.Dan is er L’OREAL’S EXTRAORDINARY CLAY, dat een complete lijn met reinigende kleisoorten heeft, die voor extra schoon en fris haar zorgen. Wat deze droogshampoo zo bijzonder maakt is dat mijn haar inderdaad meteen stukken frisser aanvoelt, maar het verder absoluut niet aanvoelt alsof er droogshampoo in zit. Echt helemaal niet. Behalve dat mijn vettige haarwortels fris en droog zijn en mijn hoofdhuid lekker ruikt, alsof het net gewassen is.
AUSSIE’S MIRACLE DRY SHAMPOO is al jaren een favoriet. Ik kan oprecht zeggen dat ik geen idee heb hoeveel van deze spuitbussen ik op heb gemaakt, maar op dit moment heb ik er nog zo’n vier op voorraad staan. Ik blijf ze maar kopen, elke keer weer. Dat ik dol op deze droogshampoo ben kun je zelfs in deze review teruglezen, wat je al genoeg vertelt. Het doet alles wat ik er van verwacht en geeft ook nog eens lekker veel volume.En dan mijn nieuwste favoriet, de AMAZING GRACE droogshampoo van PHILOSOPHY. Mocht je het merk en de geur kennen weet je vast waarom deze nu al een favoriet is, terwijl hij eigenlijk maar net nieuw is. Die heerlijk zachte, vrouwelijke en serene geur van philosophy’s Amazing Grace is ongeëvenaard, en dat ik hem nu ook in mijn haar kan dragen? YES! Uiteraard is de droogshampoo als verfrisser voor de haar bedoelt, maar ik bleef in eerste instantie toch echt bij de geur hangen en bleef mijn eigen haar steeds ruiken. Wat pas een week later opviel is dat ik mijn haar nog steeds niet had gewassen en deze zelf 7 dagen na mijn laatste wasbeurt nog steeds fris aanvoelde. Geen vette hoofdhuid en haaraanzet, geen jeuk die ik doorgaans na zo’n twee dagen niet wassen toch wel krijg en geen teken van product in mijn haar. Alleen wat frisheid en volume, zonder verzwaard haar. En dat terwijl het buiten boven de 30 graden was en ik veelvoudig zweette. Ik ben werkelijk onder de indruk van philosophy’s nieuwste toevoeging aan het assortiment – de Amazing Grace droogshampoo. Oprecht mijn nieuwe favoriet en aanrader!

 

HOE IK DROOGSHAMPOO GEBRUIKEen paar scheidingen maken en daar droogshampoo aanbrengen, goed uitborstelen, vingers door de haren om er voor te zorgen dat alle restjes droogshampoo goed opgenomen zijn en er wat volume in te brengen. Klaar!

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like