In mijn pubertijd waste ik mijn haar om de dag. Ik moest wel, omdat het bij de wortels zo vet werd, en er simpelweg vies uitzag, dat ik geen andere oplossing zag. Nu ben ik jaren verder en heb ik in combinatie met milde shampoos en het gebruik van droogshampoo mijzelf aangeleerd om mijn haar elke drie of vier dagen te wassen. En dat scheelt echt, aangezien ik dik haar heb, dat lang nodig heeft om te drogen.

Nu ik moeder ben moet ik ook eerlijk toegeven dat ik nauwelijks tijd heb om mijn haar te wassen en stijlen, en ik de 10 minuten die ik ’s ochtends heb om te douchen al koester. Toch wil ik niet als een sloddervos overkomen en gebruik ik regelmatig droogshampoo. Vandaag laat ik je deze van Aussie zien.

Droogshampoos zorgden er altijd voor dat het wassen een dagje uitgesteld kon worden, maar de nadelen waren of een grijze waas op mijn haar, ontzettend jeukende hoofdhuid of simpelweg te weinig resultaat, waardoor ik alsnog ’s nachts mijn haar moest wassen. Ik vond de droogshampoos van Batiste goed, en gebruikte ze veel, maar toen deze op waren besloot de nieuwste van Aussie te kopen. Dit geinige merk heeft wel vaker goede producten die ook nog eens lekker ruiken, en ze waren ook nog eens in de aanbieding, dus kocht ik er twee om ze grondig uit te proberen.
Verpakt in lange spuitbussen met typische Aussie verpakking – beige met rode en paarse letters, voorzien van handige sproeikop, nemen ze niet veel ruimte in mijn badkamerkastje in, en liggen ze lekker in de hand.
Voorzien van Jojoba olie om je haar niet te veel uit te drogen, maar eerlijk is eerlijk, de droogshampoo zit bomvol drijfgassen en alcohol, dus is niet bepaald “groen” en zal je als milieuvriend deze spuitbussen wellicht willen overslaan. Wel zit er tapiocazetmeel in wat er voor zorgt dat je geen witte waas aan deze droogshampoo overhoudt, terwijl het wel de oliën en vetten goed absorbeert.
Hieronder schokkende foto’s van mijn haar dat vier dagen niet is gewassen – het is vet, plakkerig en plat, en de grijze haren vallen extra goed op doordat het vette zo donker is. Yuck!
Ik houd de droogshampoo op ongeveer 30 centimeter van mijn haar af, en spray het zo dicht mogelijk tegen mijn hoofdhuid aan. Hierbij gebruik ik mijn vingers of haarborstel om kleine scheidingen te maken, zodat de droogshampoo overal even goed aangebracht wordt. Daarna borstel ik het nog even goed uit.
In eerste instantie was ik erg teleurgesteld in deze droogshampoo, omdat het alleen lekker rook; en mijn haar er nog steeds vet en plakkerig uitzag, maar na een paar minuten droogde de alcohol op, en daarmee ook alle oliën die zich op mijn hoofdhuid en haar hadden opgehoopt. Mijn haar zag er weer fris en schoon uit, en als ik niet hier en daar wat roos had zou je echt denken dat ik het net heb gewassen. Vooral omdat ook de geur dat achterblijft heerlijk fruitig is, terwijl de typische “ongewassen haar” geur geabsorbeerd wordt door de tapioca. En dan die volume, whoa zeg!
Over volume gesproken, er zijn vele droogshampoo’s die ik in het verleden uitprobeerde, en vrijwel allemaal gaven ze wel volume, maar maakten mijn haar stug, broos en onhandelbaar. Zo erg dat ik er niet zomaar met mijn vingers doorheen kon, of bijna aan het janken sloeg als ik het probeerde uit te borstelen. Met de Miracle Droogshampoo van Aussie heb ik dat absoluut niet, en ik vermoed dat het allemaal met die jojoba olie te maken heeft, dat in deze fijne droogshampoo is verwerkt.
Mijn haar is weer fris en “schoon,” ik heb geen jeuk, of rare aanslag en grijze waas op mijn hoofd en haren, en ik durf het bijna niet te bekennen, maar ik heb mijn haar nog steeds niet gewassen. Maar eerlijk, zou jij je haar wassen als het er opeens zo uitzag? Wat een heerlijke droogshampoo!
Droogshampoo’s worden overigens vaak als stylingproducten gebruikt, juist omdat ze zoveel volume geven, ik voorspel dan ook dat ik deze droogshampoo vaker zal gebruiken dan daadwerkelijk nodig is, vooral omdat ik het ook preventief kan opsprayen, om er voor te zorgen dat mijn haar niet vet wordt.

Mocht je ze zelf willen uitproberen – Aussie is te koop bij zowel Kruidvat als Etos voor ongeveer 7 euro, met regelmatige kortingen, zoals 1+1 gratis 😉

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like