Als ouder wil je het allerbeste voor je kindje. Dit maakt dat je dagelijks allerlei verschillende keuzes maakt. Denk aan keuzes die betrekking hebben op voeding, opvoeding, slapen, verzorgingsproducten en nog tal van andere dingen. Maar heb je ook al eens stilgestaan bij de keuze die je hebt met betrekking tot verschillende soorten luiers? Wellicht gebruik je nu (nog) wegwerpluiers, maar wasbare luiers of eco luiers zijn zeker het overwegen waard. Naast dat deze luiers veel beter zijn voor het milieu, zijn ze ook nog eens kostenbesparend. Kleine kindjes kosten nu eenmaal behoorlijk wat geld, dus waarom zou je niet besparen op het aanschaffen van je luiers?

Keuze uit verschillende systemen 

Met betrekking tot eco luiers of wasbare luiers heb je de keuze uit verschillende systemen. Denk aan een all-in-one systeem waardoor je dus enkel een luierbroekje aan hoeft te doen. Ook kun je kiezen uit een all-in-two systeem waarbij je een absorberende inlegger in een luierbroekje doet. Het voordeel van dit systeem is dat wanneer jouw kindje een vuile luier heeft, je enkel de inlegger hoeft te verwisselen. Bij een all-in-one systeem zal je meteen het hele broekje moeten verwisselen. Naast deze twee systemen kun je ook nog kiezen voor een vouwluier. Zo’n vouwluier kun je een beetje vergelijken met de katoenen luiers uit grootmoeders tijd.

Verschillende materialen

Naast dat eco luiers verkrijgbaar zijn in verschillende systemen, zijn deze wasbare luiers ook verkrijgbaar in verschillende materiaalsoorten. Je kunt kiezen uit luiers die gemaakt zijn van katoen, maar ook uit luiers en inleggers die gemaakt zijn van microvezel, hennep, bamboe of een combinatie hiervan. Iedere materiaalsoort heeft eigen eigenschappen. Zo zal de ene soort een hoger absorptievermogen hebben dan het andere soort en het ene soort zal vriendelijker zijn voor de huid van je kindje dan het andere soort. Bamboe heeft bijvoorbeeld een hoog absorptievermogen, maar doet dit vrij traag. W

Hoe lang wil je de luiers gebruiken?

Er zijn genoeg redenen om te kiezen voor wasbare luiers. Voordat je deze beslissing voor jouw kindje maakt, is het wel belangrijk om jezelf af te vragen hoe lang je deze luiers wilt gebruiken. Eco luiers zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende maten. Is jouw kindje al wat ouder? Dan is het wellicht slim om te kiezen voor een one size variant. Deze eco luier is te gebruiken totdat jouw kindje ongeveer 15 kg. weegt. Natuurlijk zijn wasbare luiers ook verkrijgbaar per maat. Het voordeel hiervan is dat ze altijd goed passen en je nooit een groot stuk stof over hebt.. Is jouw kindje gegroeid? Dan zal je een grotere maat moeten kopen. Het is maar net wat jij fijn vindt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

16 JAAR IN 4 MINUTEN

Lotte groeit in vier minuten van baby naar jonge vrouw, allemaal door haar vader vastgelegd. Wat een prachtige herinnering.