Afgelopen jaren heb ik jullie regelmatig verteld dat ik een Pampers mama ben. Was dit niet het geval dan was ik nooit een samenwerking met ze zijn aangegaan waarbij ik openlijk vertel waarom ik juist dit luiermerk prefereer en wat voor mij de voordelen zijn. En één van de grootste voordelen is hoe mijn gevoelige baby’s op Pampers luiers reageren. Vandaag vertel ik daarom wat meer over hoe wij luieruitslag voorkomen en eventueel aanpakken én over de nieuwste luiers die we hebben mogen testen.Zo vertelde ik een tijdje terug over Valentina’s aankomende zindelijkheidstraining en de luiers die ik daarvoor gebruik, maar ik vertelde ook dat we een nieuwe luier aan het testen waren, waar ik nog even niks over kon zeggen. Inmiddels zijn deze vernieuwde Pampers Baby-Dry in de meeste winkels verkrijgbaar en ik heb ze groots ingekocht. Ze waren in de aanbieding, dat dan weer wel, maar hey, het zijn wel hele fijne luiers. Hoe raar is het trouwens dat zowel Valentina als Viktor maat 5 dragen? Ik vergeet soms dat ze over een tijdje even groot zullen zijn!
Hoe pakken wij luieruitslag aan?
Elena was destijds ook erg gevoelig voor luieruitslag en ik leerde al snel dat het onder andere met luiers te maken heeft. Gebruikten wij een ander merk dan zat ze binnen twee dagen onder rode bultjes. Sommige luiers waren nog erger, want naast compleet nat te zijn werd haar huidje ook vuurrood. Ze huilde van de pijn en ik probeerde talloze smeersels om haar te helpen. Ik ging van natuurlijke babypoeders, uiteraard zonder talk, tot aan medische zalfjes van de apotheek en zo’n beetje alles wat daar tussenin zat. Ik maakte zelfs een natuurlijke calendula olie waar ik haar droge ledematen en geïrriteerde billen mee insmeerde.

Klik hier voor het recept van de calendula olie

Zodra ik terugging naar Pampers luiers was het binnen een paar dagen weer helemaal goed – zolang ik haar huidje goed verzorgde. Ik gebruikte milde billendoekjes, waste haar billen na iedere poepluier, poederde haar tijdens warme dagen goed in zodat alle huidplooitjes droog waren en vette haar schone huid goed in zodat het zichzelf kon genezen en een barrière gevormd werd om nachtelijke plasjes bij haar huid weg te houden, iets waar de Pampers luiers erg aan bijdroegen. Het was dan ook deels betere verzorging, deels betere kwaliteit luiers, maar het resultaat een gezonde babyhuid.Na Elena bleek ook Valentina papa’s eczeem te hebben geërfd. Dit betekende dat ze op goede dagen slechts een droge en schrale huid had, en dat ze erg gevoelig voor verzorgingsproducten met bijvoorbeeld parfum of schuimmiddelen was. Ik schakelde over op zo natuurlijk mogelijk en gebruikte geen producten met synthetische ingrediënten, of het nou om kleuren, geuren of conserveermiddelen ging. Ik ben dan ook oprecht blij met de revolutie die gaande is wat betreft natuurlijke ingrediënten in cosmetica, en al was het bij Elena even zoeken is het voor Valentina en Viktor een stuk makkelijker om milde verzorging te vinden. Gecombineerd met droge billen die je van Pampers kan verwachten is het helemaal makkelijk om de huidjes van mijn kinderen met wel erg gevoelige billen gezond te houden. Vandaar dat we het even over de nieuwste #intheAir Baby Dry luiers hebben!

 

Wat is er nieuw aan de Pampers Baby Dry luiers?

De grootste verandering zijn de AirChannels. Deze kleine luchtkanalen zorgen voor een goed ademende luier, zelfs als deze vol is. De binnenste laag bestaat nog steeds uit micro parels die tot 30 keer hun gewicht absorberen om het vocht zo goed mogelijk op te vangen. Zo blijven mijn kinderen ’s nachts droog, waardoor ze lekker doorslapen en ’s ochtends droog aanvoelen, hoe vol de luier ook zit. Er is ook een extra protectielaagje dat vloeistof extra snel opneemt en weg bij de babyhuid houdt, wat in geval van Valentina en Viktor cruciaal is om luieruitslag te voorkomen. Wij hebben de luiers in een erg warme periode getest, en ervaring leert dat klamme baby’s in natte luiers écht heel snel uitslag kunnen krijgen. Dit was bij ons niet het geval, want zowel Viktor als Valentina bleven droog en hadden geen luieruitslag, terwijl Viktor wel uitslag op zijn rug had van het zweten. In het kort zijn de Pampers Baby-Dry luiers voor ons ideaal omdat ze er voor zorgen dat mijn kindjes droog en comfortabel de nacht doorkomen, iets waar ik Pampers dankbaar voor ben. Dus ook in de toekomst, wanneer deze luiers uitverkocht zijn zal ik niet meer voor een andere merk kiezen, maar ga ik simpelweg ergens anders de luiers waar de babybillen van mijn kinderen blij van worden aanschaffen.

Hoe het er nu naar uitziet ben ik nog een paar jaar een Pampers mama. Hebben jullie de nieuwe luiers al uitgeprobeerd? En heb je favoriete luiers? Praat mee op mijn Facebookpagina!

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like