Met dit weer lijkt het alsof we allemaal ziek en snotterig zijn! Helaas weten baby’s en peuters niet hoe ze hun kleine neusje leeg moeten snuiten, waardoor ze met een verstopt neusje blijven zitten. Soms kunnen ze daardoor niet goed slapen en liggen ze heel zielig te snurken. Omdat ik mijn kindje dit wilde besparen, heb ik na haar zoveelste verkoudheid meneer Google geraadpleegd om te kijken hoe ik dat neusje toch leeg kon maken!

Je kunt in zo’n beetje elke babywinkel een neuspompje halen, wat ook ik heb gedaan, nog voordat de kleine geboren was. Helaas is in de praktijk gebleken dat deze niet zo effectief zijn: het neusje wordt niet helemaal leeg, meestal komt er helemaal niets uit, en je moet het pompje goed schoonmaken voordat je het weer kunt gebruiken. Misschien ligt het aan mij, maar ik vind deze pompjes nogal nutteloos.

Dit werkt bij mij dus niet

Daarom ben ik op zoek gegaan naar iets wat beter werkt. En ik heb het gevonden!

Handige koffertje

Online heb ik de Otrivin Baby Aspirator besteld, die gelukkig de volgende dag al thuis werd bezorgd! Ik heb hem meteen uitgeprobeerd, en het werkt super. Met minimale inspanning kan mijn kleine meisje weer normaal ademen.

Achterkant bewaarkoffertje – met gebruiksaanwijzing

Wat je krijgt is een plastic flacon met aan de onderkant een vervangbaar dopje, voorzien van een filter om het opgezogen snot op te vangen.

Aspirator met neusdop

Aan de andere kant is de aspirator voorzien van een slangetje met aan het uiteinde een mondstukje.

Mondstukje

Wat je doet is makkelijk: Wat je doet is heel eenvoudig: je plaatst het dopje aan de onderkant op de aspirator, doet hem voorzichtig in het neusgat van je baby en zuigt vervolgens aan de andere kant op het mondstukje. Bekijk zelf maar wat ik bedoel:

Vervolgens haal je het dopje eraf en gooi je deze weg om verspreiding van virussen te voorkomen. Heel gemakkelijk! Deze zachte dopjes kun je trouwens los kopen, zodat je ze in huis hebt als de kleine weer ziek wordt.

Filtertje uit het neusdopje

Ik kan dan ook niet anders dan positief zijn over dit handige hulpmiddel en raad het elke jonge moeder aan!

Mocht jij hem zelf ook willen hebben, ik heb hem bij Bol.com gevonden: Otrivin Baby Aspirator bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

ELENA OP CANVAS

op zoek naar canvasfoto voor een kind, canvasfoto printen op mozaïek, foto van kind afdrukken, aan de muur hangen,