Van ouders die net een baby hebben gekregen hoor je vaak dat het zwaar is… De bevalling, het verantwoordelijke leven met een baby en de lange nachten. Maar dat het ook eng kan zijn om een baby te hebben hoor je niet vaak. Wij zetten 8 ervaringen op een rij die wij best eng vonden als kersverse ouders. 

Ervaring 1: de eerste keer met de auto…

Oké, fijn je mag dan eindelijk naar huis met je baby! Maar nu moet je met je baby helemaal naar huis gaan rijden. Dat willen we helemaal niet. Nu vind ik met 30 kilometer naar huis rijden hard genoeg gaan! 

Ervaring 2: ‘Mag ik hem even vasthouden?’

Het is natuurlijk heel leuk bedoelt dat kraambezoek, maar het liefst hou je je baby heel de dag veilig bij jezelf!  

Ervaring 3: ‘Pas op voor het hoofdje!’

Je weet natuurlijk dat het hoofdje van je baby zacht is zodat het door het geboortekanaal heen kan komen, maar je bent als de dood dat er iets tegenaan stoot. Het hoofdje geeft vrij snel mee en je wilt dit goed beschermen. Niets of niemand komt in de buurt van het hoofdje van jouw baby…

Ervaring 4: je laat hem niet alleen

Je wil je pasgeboren baby voor geen moment alleen laten. Ook al moet je, maar even de was opvouwen of iets wegleggen je blijft continu naar je baby kijken om te checken of alles nog goed gaat. Voor hetzelfde geld draait hij om. Gelukkig zal je baby natuurlijk, ook al zegt je gevoel iets anders, niet zomaar vallen en kan je rustig even je was opvouwen. 

Ervaring 5: hij stopt alles in zijn mond

Er komt ook een tijd dat de baby zijn zintuigen gaat ontwikkelen. De baby wil nieuwe dingen gaan ontdekken. Er komt zo ook een moment dat de baby alles wat hij tegenkomt in zijn mond gaat stoppen. Niet heel handig natuurlijk. Je vraagt je bij alles af wat het precies was en of het eetbaar was. Zorg daarom zeker dat je giftige stoffen niet in lage kastjes hebt staan! 

Ervaring 5: te druk bezig

Het overkomt de beste. Je bent druk bezig en je bent de tijd helemaal vergeten. Zonder dat je er erg in hebt zit je baby veel te lang bij de oppas en moet je als een gek naar de oppas racen om je baby op te halen. 

Ervaring 6: hij blijft huilen

De eerste keer dat je je baby huilend in je armen krijgt, ben je enorm blij. Bij dat de bevalling goed is gegaan en je je baby nu eindelijk dicht bij je kan houden. Totdat je thuis bent… Daar kun je helemaal radeloos worden. Zeker als je niet meer weet wat je moet doen om hem te troosten. 

Ervaring 7: de navelstreng doorknippen

Het eerste enge moment wat je meestal meemaakt als ouders is het doorknippen van de navelstreng. Je wil dit natuurlijk eigenlijk niet direct doen omdat je twijfelt of dit geen pijn doet. Maar na drie keer herhalen dat hij het echt niet voelt, is de navelstreng toch doorgeknipt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like