De een moet er niks van hebben tijdens de zwangerschap, en de ander lust er nog steeds wel pap van, ondanks een grote buik. Voor de tweede groep hebben we de stoute schoenen aangetrokken en fijnste posities om intiem met je partner te zijn gevonden. Wat je er mee doet, mag je lekker zelf weten, maar wij vertellen je over de meest comfortabele posities voor seks tijdens zwangerschap.

1. Missionaris met een kussen
Na de eerste trimester is plat op je rug liggen niet zo fijn, dus kun je voor extra ondersteuning een kussen onder je rug leggen. Dit vult het holle gedeelte van de rug op en verhoogt je, waardoor je partner er beter bij kan, zonder dat je buik in de weg zit. Hierbij is het wel belangrijk dat je partner zichzelf ondersteunt, en zijn gewicht op zijn armen draagt, dus niet op je buik komt te liggen.

2. Jij on top
Is om een aantal redenen handig. Het kan gedurende je gehele zwangerschap, hij kan ook overal bij en jij hebt, zoals altijd wanneer je op hem zit alle controle ‚Äď hoe snel je gaat en hoe diep de penetratie is. Te diep is naarmate de zwangerschap vordert namelijk ook niet altijd even aangenaam, en zo kun jij dat zelf bepalen.

3. Lepeltje Lepeltje
Of, in dit geval lepeltje vorkje, als je weet wat ik bedoel. Jij ligt lekker op je zij, en gebruikt extra kussens om je benen en buik te ondersteunen. Hij gaat achter je liggen, en ook hier is de penetratie niet zo diep, wat voor de latere maanden comfortabeler en aangenamer is.

4. Doggystyle 
Maar dan weer met wat extra kussens om je buik te ondersteunen. Let er wel op dat hij in controle is en je duidelijk zal moeten aangeven als het je te veel wordt. Of, te diep.

5. V vorm
Jullie liggen allebei op je zij, en¬†cre√ęren een V vorm, die voor beiden comfortabel is. Doe wel een kussen onder je rug voor extra steun en gooi je benen over zijn heup.

6. Aan de bedrand
Ga aan de zijkant of¬†voeteinde van je bed liggen, met een kussen onder je rug, terwijl je partner met een deken of kussen onder zijn benen op zijn¬†knie√ęn tegen het bed komt. Wanneer je een hoog bed hebt kan hij ook blijven staan.

7. Wees creatief 
De penetratie was misschien wel nodig voor het zwanger worden, maar nu je zwanger bent wellicht niet altijd even fijn. Gelukkig zijn er genoeg andere ‚Ķ‚ÄĚhandelingen‚ÄĚ die jullie bij elkaar kunnen uitvoeren om van elkaar en intimiteit te genieten, wees creatief en doe je ding.

Let er wel op dat tepelstimulatie wee√ęn zou kunnen opwekken en diepe penetratie naarmate je buik groter wordt steeds meer oncomfortabel kan aanvoelen. Het zou zelfs pijn kunnen doen, dus wees hier voorzichtiger mee, maar blijf vooral wel van elkaar genieten. Wist je trouwens dat seks juist aangeraden wordt wanneer je een bevalling op gang wilt brengen? En hoe apart zijn de illustraties hierboven, hij lijkt haar buik een beetje te¬†veel aan te raken. Wij hebben ze niet getekend hoor, dat je het maar weet :)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like