Seks tijdens de zwangerschap is voor veel stellen een onderwerp dat ter sprake komt. Sommige vrouwen voelen zich nog steeds comfortabel en sensueel, terwijl anderen zich wellicht terughoudender voelen vanwege de veranderingen in hun lichaam. Voor degenen die nog steeds graag intiem willen zijn met hun partner, zijn er comfortabele posities die speciaal zijn ontworpen voor zwangere vrouwen.

Missionaris met ondersteuning

Na het eerste trimester kan plat op de rug liggen oncomfortabel zijn. Een kussen onder de rug kan helpen om het holle gedeelte van de rug op te vullen, waardoor je partner beter bij je kan komen zonder dat je buik in de weg zit. Het is belangrijk dat je partner zijn gewicht op zijn armen draagt en niet op je buik.

Jij bovenop

Deze positie geeft jou de controle. Het kan gedurende de hele zwangerschap worden beoefend, en jij bepaalt het tempo en de diepte van de penetratie. Op deze manier kun je zelf beslissen wat comfortabel aanvoelt.

Lepeltje-lepeltje

Liggend aan je zij met extra kussens ter ondersteuning van je benen en buik, kan deze positie voor beiden comfortabel zijn. Je partner ligt achter je, wat voor minder diepe penetratie zorgt en in de latere maanden aangenamer kan zijn.

Doggystyle met ondersteuning

Deze positie kan ook comfortabel zijn met extra kussens ter ondersteuning van je buik. Het is belangrijk dat je partner zich bewust is van jouw comfort en dat je duidelijk kunt aangeven als iets te veel wordt.

V-vorm

Beide partners liggen op hun zij, waardoor een V-vorm ontstaat. Een kussen onder je rug kan extra steun bieden, en je kunt je benen over zijn heupen leggen voor comfort.

Bij de bedrand

Lig aan de zijkant of aan het voeteneinde van het bed met een kussen onder je rug terwijl je partner op zijn knieën tegen het bed leunt. Als je een hoog bed hebt, kan hij ook blijven staan.

Wees creatief

Seksuele intimiteit is meer dan penetratie. Ontdek andere manieren om van elkaar te genieten, wees creatief en luister naar elkaars behoeften en verlangens.

Onthoud dat tepelstimulatie weeën kan opwekken en dat diepe penetratie naarmate je buik groter wordt, oncomfortabel kan worden. Wees voorzichtig en respecteer elkaars grenzen terwijl jullie samen van de intimiteit genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like