Heb je thuis jonge kinderen die regelmatig druk aan het spelen zijn en krijgt je vloer veel te verduren? Dan kan een kidsproof vloer een oplossing zijn. Maar wat maakt een vloer geschikt voor jonge kinderen en welke vloer past er bij jouw interieur? Daar gaan wij je vandaag mee helpen.

Waarom kiezen voor een kidsproof vloer?

Een goede kidsproof vloer is krasbestendig, slijtvast en antislip. Al dat speelgoed en stiften van je kinderen is over het algemeen geen goede combinatie met een vloer, maar voor een goede kidsproof vloer is dat allemaal geen probleem. Een vlek krijg je makkelijk weg en speelgoed dat over het algemeen gemakkelijk krassen achterlaat zijn geen partij voor de kidsproof vloeren. Veel vloeren zijn over het algemeen glad en daardoor kunnen spelende kinderen snel vallen. De perfecte kidsproof vloeren beschikken over een antislip en daardoor neemt de kans op huilende kinderen al erg snel af.

Welke vloer past er bij mijn interieur?

De vloer in je huis is erg belangrijk voor de sfeer in je huis. Zo kan een lichtere vloer er in een kleinere ruimte voor zorgen dat de ruimte groter lijkt. En in grote ruimtes kunnen wat warmere vloeren weer mooi staan. Ook is het belangrijk om te kijken naar je muurbekleding. Als je een druk behang hebt, dan is het aan te raden om te kiezen voor een wat rustigere vloer. Ook kan je kijken naar de kleuren van je meubels en op basis daarvan een passende vloer kiezen. Je kan bij veel interieurwinkels en online veel inspiratie opdoen. 

Welke vloeren zijn kidsproof?

Er zijn enorm veel verschillende soorten vloeren. Zo heb je PVC, laminaat, gietvloeren, tapijt, Vinyl en zo kan je nog wel even doorgaan. Maar welke soort vloer is geschikt voor jonge kinderen? Elke vloer heeft zo zijn voor en nadelen, zo heeft tapijt als voordeel dat het heerlijk zacht is en dus comfortabel voor kinderen om er op te kruipen en spelen. Maar vlekken zijn al erg snel een probleem. Gietvloeren kunnen erg glad zijn en een ongelukje zit al in een klein hoekje, daarintegen zijn deze vloeren wel erg goed schoon te maken. Dan heb je nog PVC kliklaminaat. Deze vloeren zijn bewerkt met een antislip laag en dus een verstandige keuze voor als je spelende kinderen thuis hebt. Ook zijn ze slijtvast, krasbestendig en makkelijk schoon te maken. Dus een perfecte kidsproof vloer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
Kies voor een comfortabele hoekbank
Verder lezen

Kies voor een comfortabele hoekbank

Inhoudsopgave Hide De voordelen van een hoekbankWaar bestel je jouw comfortabele hoekbank?Misschien vind je deze artikelen ook interessant:…
Het verzorgen van coniferen
Verder lezen

Het verzorgen van coniferen

Inhoudsopgave Hide Het kopen van coniferenConiferen VoedingHoe plant je coniferen aanBescherming tegen ziekten en plagenHet onderhouden van coniferenConiferen…