Is een wijnkoelkast iets voor jou? Hierin kun je jouw wijnen opslaan en zelf het klimaat bepalen waarin ze worden opgeslagen. Hiermee hanteer je de perfecte temperatuur voor de wijnen. Tijdens het nuttigen van de wijn zal de smaak hierdoor nog beter tot zijn recht komen. Daarom is een wijnkoelkast ook iets voor bij jou in huis. Stel dat je al overtuigd bent van de meerwaarde van een wijnkoelkast voor jou in huis. De volgende vraag die dan beantwoord moet worden is: welke soort wijnkoelkast kies ik? Je kunt kiezen voor een klein wijnkoelkastje maar een grotere variant behoort ook tot de mogelijkheden. We vertellen je er hieronder meer over.

Inbouw wijnkast

Als je overweegt om een wijnkast onderdeel uit te laten maken van je woning, kun je een inbouw wijnklimaatkast kopen. Zoals de naam al aangeeft, zit de wijnkast hierbij ingebouwd. Vaak wordt dit in de keuken toegepast, zodat de wijnkast onderdeel uitmaakt van je keuken. Dit levert een mooier geheel op in vergelijking met een losstaande kast, alhoewel dit natuurlijk voor veel woningen ook een prima optie is. Inbouw wijnklimaatkasten maken weinig geluid en vibreren niet, zodat de wijn optimaal tot rust kan komen. Ze zijn een echte eyecatcher, iets wat niet alleen opvalt in de keuken maar ook indruk maakt op bezoekers.

Wijnkast met meerdere temperatuurzones

Goedkopere varianten beschikken over één temperatuurzone. Dit is prima als je bijvoorbeeld vooral rode of alleen witte wijnen drinkt. Maar de echte wijnliefhebber houdt van verschillende soorten wijnen. Je zoekt dan ook een wijnkoelkast die hierbij past. In dat geval kies je voor een wijnkast met meerdere temperatuurzones. Zo kun je verschillende soorten wijnen op de juiste temperatuur opslaan. Er zijn wijnkasten met twee temperatuurzones, bijvoorbeeld voor het opslaan van rode en witte wijnen. Maar ook meer temperatuurzones behoren tot de mogelijkheden. Zo kun je ieder type wijn op de beste manier opslaan. 

Grote of kleine wijnkoelkasten

Wijnkoelkasten zijn er in allerlei soorten en maten. Nog een factor waar je op kunt letten bij het kopen van je wijnkast is het formaat. Er zijn zowel grote wijnkoelkasten als compactere formaten verkrijgbaar. Je keuze zal afhangen van wat je nodig hebt in combinatie met je budget. Kleinere formaten zijn over het algemeen namelijk goedkoper. Als je maar een aantal flessen optimaal wilt bewaren, volstaat een kleinere wijnkoelkast. Wil je meerdere soorten wijnen perfect opslaan, dan kies je voor een grote variant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like