Inbetween gordijnen zijn gordijnen waarbij je wel naar buiten kan kijken, maar waarbij voorbijgangers niet bij jou naar binnen kunnen zien. Als je het dus fijn vindt om wel een natuurlijke lichtinval binnen te krijgen, maar tegelijkertijd ook graag wat privacy hebt, dan zijn dit de perfecte gordijnen voor jou en je woning. Wil je graag weten hoe inbetween gordijnen worden gemaakt en waarom jij ze wellicht het best bij jou en je huis passen? Lees dan gauw verder.

Hoe zijn inbetween gordijnen gemaakt? 

De stofdikte van inbetween gordijnen zit te midden tussen een normaal gordijn en een vitrage. Ze zijn gemaakt van een semi-transparante stof. Deze stof is gemaakt met een dikkere weving dan normaal. Daarbij is de draad van de stof een stuk voller dan gemiddeld, wat maakt dat ze wel transparant zijn maar door de lichtinval van buiten niet doorschijnen. Ook is de stof vrij licht en soepel, zeker vergeleken met een klassiek overgordijn. Met deze soort gordijnen zorg je er dus voor dat je de kamer niet verduistert, maar juist verlicht. Overigens is het zo dat ‘s avonds de gordijnen wel doorschijnen. Het licht komt dan immers vanuit het huis. Natuurlijk kan je er dan wel voor kiezen of een set dikkere gordijnen voor de avond te installeren. 

Waarom zou je voor inbetween gordijnen kiezen?

Het grootste voordeel van dit soort gordijnen is dat je wel een natuurlijke lichtinval hebt zonder dat allerlei mensen bij je naar binnen kunnen kijken. Door de transparantie, heb je het vrijwel niet door dat je gordijnen eigenlijk dicht zitten. Met deze gordijnen kan je dus echt genieten van het licht van buiten, terwijl je je privacy bewaart. De meeste mensen vinden het fijn om veel en mooi licht binnen te krijgen in hun woonkamer en keuken. Dat zijn dan ook de perfecte plekken om deze gordijnen op te hangen. Daarnaast kan de vitrage nog wel eens ouderwets gevonden worden. Als je dus opzoek bent naar een soort gordijn dat een luxuezere en stijlvollere uitstraling heeft, dan is een inbetween gordijn een goede balans hiertussen. 

Hoe hang je inbetween gordijnen op?

De inbetween gordijnen kunnen aan een roede hangen, aan een rails zitten of ze worden geplooid. Waar je voor kiest ligt natuurlijk volledig aan jouw voorkeur, smaak en de inrichting van je woning. Daarbij kun je er ook voor kiezen om ze te laten ophangen door vakmensen, zodat precies jouw idee werkelijkheid wordt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like