Bamboe is een grassoort dat wel 40 meter hoog kan groeien. Bovendien groeit bamboe super snel. In een dag kan een bamboe-spriet in optimale omstandigheden maar liefst 90 centimeter groeien! Daarnaast vind je bamboe in gebergten van wel 4000 meter hoog. Van bamboegras wordt een stevige materiaalsoort gemaakt dat lijkt op hout. Waarom zou je voor bamboe kiezen als je een nieuwe vloer aan het uitzoeken bent? We vertellen je hier graag meer over.

Duurzame keuze

Omdat bamboe zo snel groeit, kan er veel meer materiaal gemaakt worden van hetzelfde stuk land vergeleken met bomen. Bomen hebben soms wel honderd jaar nodig om volgroeid te zijn, bamboe heeft hier enkele jaren voor nodig. Bovendien neemt bamboe minder ruimte in omdat ze zeer smal groeien.

De prijs

Bamboe is een relatief goedkope grondstof. Daarnaast is het gemakkelijk te bewerken. Dit maakt bamboe een goedkope optie als vloersoort, terwijl je hier toch een goede kwaliteit voor terug krijgt.

Eigenschappen van bamboe

Bamboe is gemakkelijk te bewerken. Het is stevig, robuust en ook buigzaam. Hierdoor kan bamboe voor veel verschillende doeleinden worden gebruikt. Een vloer van bamboe zal daarom lang mee gaan, ook bij intensief gebruik. Bamboe geeft een warme uitstraling. De natuurlijke kleuren zorgen voor een knus interieur. Het enige waar je op moet letten is scherpe punten zoals naaldhakken. Deze kunnen afdrukken achterlaten. Bamboe is ook resistent tegen vocht en temperatuurschommelingen. Hierdoor is een bamboe vloer ook goed te combineren met vloerverwarming!

Onderhoud van een bamboevloer

Net als voor de meeste vloeren geldt dat het slim is om te zorgen dat het meeste vuil buiten blijft. Leg een goede mat neer bij de voor- en achterdeur zodat zand en vuil minder snel op je vloer terecht komt en schade aanbrengt. Daarnaast is het aan te raden om je schoenen binnenshuis uit te trekken.

Het is goed om je bamboevloer regelmatig te stofzuigen. Je kunt de vloer het beste met een speciaal reinigingsmiddel schoonmaken. Je gebruikt voor een geoliede of gelakte vloer geen normale schoonmaakmiddelen. Daarnaast is een periodieke onderhoudsbeurt aanbevolen. Hierbij voorzie je je vloer van een nieuwe beschermlaag zodat hij er weer een tijd tegenaan kan.

Bamboevloer kopen

Ben je op zoek naar een natuurlijke vloer van houtkleur? Dan is een bamboevloer wellicht een hele goede optie. Een bamboevloer kun je tegenwoordig ook gemakkelijk online bestellen en bij je thuis laten leveren. Je selecteert eenvoudig hoeveel je nodig hebt en kunt een bamboevloer eventueel zelf leggen. Hiermee bespaar je kosten. Wil je zeker zijn van een perfect gelegde vloer? Lat hem dan leggen door een professional.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
Verbouwen; nieuwste trends
Verder lezen

Verbouwen; nieuwste trends

Inhoudsopgave Hide Combineer waar mogelijk Maak een concreet lichtplan Natuurtinten combineren met zwarte tinten Misschien vind je deze artikelen ook interessant:…
Verder lezen

Hometalk

Nu we drie kinderen hebben voelt ons huis opeens niet meer zo groot. Alle kamers zijn toegewezen en…