Niet alleen het interieur in huis moet passen bij een trendy mommy, besteed ook voldoende aandacht aan de inrichting van de tuin. Tuinen zijn een steeds belangrijkere ruimte voor huishoudens, met name voor huishoudens waarin hybride werken het nieuwe normaal is geworden. In de koffie- en lunchpauze biedt de tuin je de ruimte om je even te onttrekken van je werkplek in huis. Aan het eind van de werkdag biedt de tuin je een plek om je terug te trekken en te genieten van je favoriete tijdschrift of boek. Heb jij al een comfortabele loungestoel in de tuin staan? Of kies je wellicht voor een grote picknicktafel, waaraan je met het hele gezin kunt dineren? 

Kleed het terras op een sfeervolle wijze aan 

Om optimaal van de tuin bij je woning te kunnen genieten, is het zaak je terras op een sfeervolle wijze aan te kleden. Dit gaat verder dan het gebruik van een loungestoel of bijvoorbeeld een complete tuin loungeset. Kijk ook eens naar de diverse modellen buitenkleden die worden aangeboden. Een buitenkleed kan ook bij regen buiten blijven liggen; het kleedt je terras aan. In het bijzonder wanneer je een relatief saaie tegel voor het terras gebruikt. Met een tuinkleed breek je de weinig inspirerende uitstraling van deze tegels. Naast een buitenkleed kun je verschillende vrolijke bloempotten gebruiken om het terras van meer kleur te voorzien. 

Vergeet de verlichting in je tuin niet

Voorkom dat de tuin in de avonduren een groot zwart gat vormt vanuit je woonkamer. Het nodigt bepaalt niet uit om nog even buiten te gaan zitten op een warme zomeravond. Door verlichting aan de tuin toe te voegen breng je hier verandering in. Er zijn verschillende soorten lampen waaruit je hierbij kunt kiezen. Combineer spots voor in de borders van je tuin met een aantal grotere lampen voor aan de schutting of de buitenmuur. Maak voordat je aan de slag gaat met het aanleggen van de tuinverlichting een lichtplan, zoals je dit mogelijk ook in huis hebt gedaan. 

Zorg bovenal voor voldoende groen in je tuin 

Leuk, de aankleding van het terras, de luxe tuinmeubelen en je tuinverlichting. Er is echter niets belangrijker dan voldoende groen in de tuin! Combineer diverse planten en heesters om voor leven in de tuin te zorgen. Ze trekken tal van verschillende insecten, die vrolijk door je tuin fladderen in de zomermaanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
De raamdecoratie trends van nu
Verder lezen

De raamdecoratie trends van nu

Inhoudsopgave Hide Donkere raamdecoratieJaloezieënElektrische raamdecoratieDuurzaamheidMisschien vind je deze artikelen ook interessant: Is het tijd voor nieuwe raamdecoratie maar…