Als je fan bent van geurkaarsen, is het merk Yankee Candle zeker iets om je in te verdiepen. Over een maand gaan we alweer bijna het najaar in, dus je kunt weer optimaal gebruik gaan maken van je geurkaarsen. Lekker binnen zitten terwijl het buiten regent met brandende kaarsen waar een heerlijke geur vanaf komt, dat klinkt als een perfecte avond toch? In dit artikel vertellen we je meer over de geurkaarsen van Yankee Candle!

Het ontstaan van het merk 

Yankee Candle is één van de meest bekende producenten van geurkaarsen ter wereld. Het merk is afkomstig uit Amerika, maar dat had je waarschijnlijk al wel geraden aan de hand van de naam. Volgens velen maakt dit merk de lekkerste geurkaarsen ter wereld. Het merk ontstond toen 16-jarige student Mike Kittredge naar een passend kerstcadeau zocht voor zijn moeder. Hij wilde haar graag een persoonlijk en uniek cadeau geven. Uiteindelijk besloot hij daarom om zelf een kaars voor haar te maken. Dit deed hij met alledaagse ingrediënten uit de keuken, zoals huishoudelijke was, rood krijt, touw en een pak melk. Een buurvrouw zag dat hij hiermee bezig was en vond de kaars zo mooi dat ze aanbood hem te kopen. Hierdoor had Mike genoeg geld om meer materialen te kopen voor de kaars. Hij maakte daarna nog twee kaarsen, één voor zijn moeder en één om weer te verkopen. Zo werd het merk Yankee Candle geboren. 

De voordelen van Yankee Candle 

De geurkaarsen van Yankee Candle zijn wereldwijd enorm populair, dat is natuurlijk niet voor niets. Het is een klassiek merk dat al erg lang bestaat en de kaarsen worden gemaakt met vakmanschap en liefde voor het product. Het is geen machinaal massaproduct, wat het veel charme geeft en erg geschikt maakt als geschenk. Daarnaast heb je de keuze uit een hoop verschillende geuren, dus je vindt altijd wel een passende kaars voor jezelf of voor iemand anders. Yankee Candles staan bekend om hun lange brandtijd en je kunt ze in diverse afmetingen kopen. Wil je een Yankee Candle als cadeau geven, dan zijn er veel gift sets die het merk aanbiedt en er zijn regelmatig speciale uitvoeringen van de kaarsen, voor mensen die echt een uniek cadeau zoeken!

Zo gaan jouw geurkaarsen langer mee

Als je speciale geurkaarsen koopt, wil je natuurlijk het liefst dat deze zo lang mogelijk meegaan. We geven je een aantal tips om te zorgen dat jouw geurkaarsen langer branden: 

  • Laat de bovenste laag van de kaars helemaal vloeibaar worden als je hem voor het eerst aansteekt
  • Hou de lont kort, ongeveer een halve centimeter 
  • Vermijd toch die steeds van dezelfde kant komt 
  • Steek de kaars iedere keer maximaal 3 à 4 uur achter elkaar aan 
  • Komt er een tunnel in de kaars, snij dan voorzichtig de randen weg
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like