Houten plantenbakken zijn een geweldige manier om leven in je tuin te brengen. Ze bieden ook een gemakkelijke manier om een natuurlijk tintje aan uw huis toe te voegen. Er zijn veel soorten houten plantenbakken op de markt, en ze variëren in grootte en vorm. Je vindt zowel binnen- als buitenbakken van hout, maar ook waterbestendige plantenbakken.

Houten plantenbak buiten

Een houten plantenbak is een bak die wordt gebruikt om planten buiten te bewaren. Buitenplantenbakken zijn meestal gemaakt van hout omdat het beter bestand is tegen de elementen dan andere materialen. Houten plantenbakken kunnen buiten gebruikt worden, afhankelijk van het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Ze kunnen ook dienen als decoratie in je tuin, of dienen als functionele opslagruimte voor zaken als potgrond en tuingereedschap.

Hoe maak je een houten plantenbak

In dit gedeelte leer je hoe je een houten plantenbak maakt.

Materialen:

 • Houten plank
 • schroevendraaier/boormachine
 • zaag
 • schuurmachine/schuurpapier
 • rolmaat
 • spijkers

Stappenplan

 1. Snijd je bord op maat en gebruik een decoupeerzaag om de hoeken uit te snijden zodat ze afgerond zijn.
 2. Schuur de randen met een schuurmachine of schuurpapier.
 3. Schilder het vervolgens met elke gewenste kleur of laat het er natuurlijk uit zien.
 4. Boor gaten in de bodem van je plantenbak voor drainage, vooral als je oud hout gebruikt dat water vasthoudt en sneller rot dan nieuw hout.
 5. Vul met potgrond en plant je favoriete bloemen!

De leukste houten plantenbakken

Plantenkist | fruitkist hout met wieltjes | Planten box vintage 60 liter | 50x40x34cm |Plantenbak | tuinkist | verrijdbaar | hot & trendy

Deze plantenbak is gemaakt van hout en heeft wieltjes. Het is een geweldige manier om bloemen of kruiden te kweken in de tuin, op het balkon of op het terras. Ideaal voor mensen die weinig ruimte hebben, maar toch willen genieten van hun eigen tuin.

De plantenbak meet 50x40x34cm en kan tot 60 liter aarde bevatten. De wielen zijn gemaakt van metaal en zijn gemakkelijk te verplaatsen. De plantenbak heeft een vintage uitstraling en past in elk tuin- of terrasdesign

Plantenstandaard voor binnen – Plantentafel – Plantenrek voor plantenpotten – Plantenladder – Plantenzuil – Standaard bloempotten Hout – 100 x 50 x 30 CM

Een plantenstandaard voor binnen is een aardewerk of metalen voorwerp dat een platform biedt om planten uit te stallen. Plantenstandaards worden voor veel doeleinden gebruikt, waaronder het weergeven van kamerplanten in woonruimtes, het bieden van extra plantruimte in krappe ruimtes en het creëren van een aantrekkelijk brandpunt.

Een plantentafel is een soort plantenstandaard met een plat oppervlak waarop andere items kunnen worden geplaatst. Sommige hebben planken onder het oppervlak om potten en ander tuingereedschap op te bergen. Een plantenrek voor plantenpotten is een ander type kamerplantenstandaard die aan het plafond hangt of op de grond staat en waarin meerdere bloempotten kunnen worden geplaatst.

Een plantenladder is een openzijdige bak met schuine zijkanten die als alternatief voor standaard bloempotten gebruikt kan worden.

Tectake – Houten kweekbak voor hoge plantenbak – 403231

Tectake is een houten propagator voor hoge plantenbakken. Het kan worden gebruikt in tuinen, balkons en terrassen om planten te kweken in hoger gelegen gebieden waar het moeilijk te bereiken is.

Dit product is ontworpen voor hoger gelegen gebieden waar het moeilijk te bereiken is. Het ontwerp van het product omvat een standaard met twee poten die van hout zijn. De standaard kan op de grond of op een bank worden geplaatst en heeft twee planken voor het opbergen van potten en gereedschap. Tectake heeft ook een handvat voor gemakkelijke verplaatsing en een dak dat planten beschermt tegen regen of zonnestralen.

Plantenbak bloembak balkonbak grenen hout geïmpregneerd 98x33x43cm – handgemaakt – duurzaam – zwaar

De Planter Planter is een balkonbak die op iedere balkonreling geplaatst kan worden. Het is ontworpen om duurzaam en zwaar te zijn en gemaakt van grenenhout.

Het is handgemaakt in Nederland door een vakman die al meer dan 30 jaar met hout werkt. De Planter Planter is verkrijgbaar in twee maten: 98x33x43cm en 120x40x43cm.

Plantenbak bloembak balkonbak grenen hout geïmpregneerd 98x33x28cm – handgemaakt – duurzaam – zwaar

Een van de belangrijkste kenmerken van onze plantenbak bloembak is dat deze handgemaakt is. We zijn er trots op dat we natuurlijke materialen gebruiken om een product te creëren dat lang meegaat. Ons product is duurzaam en zwaar genoeg om de elementen te weerstaan. De plantenbak bloembak is ontworpen om buiten te gebruiken, maar kan ook binnenshuis worden gebruikt.

De bloembak balkonbak geïmpregneerd grenenhout is zo gemaakt dat hij in verschillende ruimtes kan worden gebruikt, waaronder balkons, patio’s en tuinen. Desgewenst kan hij ook binnen gebruikt worden omdat hij gemaakt is van natuurlijke materialen en afgewerkt is met een verf op oliebasis die beschermt tegen vocht en UV-stralen van de zon.

VidaXL Plantenbak verhoogd rechthoekig 120x40x30 cm hout

De vidaXL Plantenbak Verhoogd Rechthoekig Hout 120x40x30 cm is een geweldige keuze voor wie op zoek is naar een verhoogde plantenbak die als pot of als waterornament kan worden gebruikt. Deze plantenbak is gemaakt van natuurlijk hout en is behandeld om ervoor te zorgen dat hij duurzaam en weerbestendig is. Het verhoogde ontwerp van deze plantenbak zorgt ervoor dat hij niet wordt aangetast door de vorst, waardoor hij perfect is voor mensen die in koudere klimaten leven.

TAMPA mand met onderstel – Bamboe & Hout – Bruin

De tampa mand met voet is een mooi en functioneel ontwerp. Het ontwerp is gemaakt van bamboe en hout, wat het een duurzame keuze maakt. De bruine kleur van de mand is geweldig voor elk soort kamerinrichting.

Dit product zou geweldig zijn voor iedereen die een effectieve manier nodig heeft om hun woonruimte of kantoorruimte te organiseren. Het maakt het ook gemakkelijk om dingen te verplaatsen wanneer je je huis of werkgebied moet opruimen.

Robuuste houten plantenbak – planten bak voor binnen en buiten 35 cm | Inspiring Minds

Een kamerplanter is een container voor planten, meestal met een pot en aarde om de planten in te laten groeien. Ze zijn meestal te vinden op vensterbanken, tafels of andere oppervlakken in een gebouw.

Buitenplantenbakken worden gebruikt om planten buiten te kweken. Ze vergen meer onderhoud dan kamerplanten omdat ze kunnen worden blootgesteld aan de elementen zoals wind, regen en zon. Buitenplantenbakken hebben ook bescherming nodig tegen dieren die de planten kunnen opeten of de grond kunnen opgraven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
De vloeren trends van 2023
Verder lezen

De vloeren trends van 2023

Inhoudsopgave Hide Duurzame vloeren: een focus op milieuvriendelijke materialenTerrazzo: een klassieker die terug is van weggeweestDe trends van…