Nu we drie kinderen hebben voelt ons huis opeens niet meer zo groot. Alle kamers zijn toegewezen en we zijn ons nog steeds aan het settelen. Zo slaapt de baby sinds gisteren in zijn eigen kamertje en ledikantje en probeer ik een planning te maken van wat ik wanneer wil aanpakken. Kasten inrichten, de meisjeskamers sprookjesachtig mooi maken, het staat allemaal op mijn to do list. Helaas is deze to do list niet altijd even boeiend en staan er ook klusjes zoals de schuur opruimen en monteurs voor de cv ketel en stofzuigerinstallatie vinden, uitnodigen en wat niet naar behoren werkt repareren. Al zoekende naar cv ketels en verwarmingen kwam ik uit bij Honeywell. Wij hebben in de woonkamer een standaard ronde thermometer van het merk staan, die de vorige bewoners lieten installeren. Inmiddels zijn we bijna tien jaar verder is dit systeem verouderd. Niet dat er iets mis mee is, maar met de slimme thermometers die heel erg in opkomst zijn leek het me erg cool om met ons high tech huis hier aan mee te doen.

Enter Honeywell’s Lyric pakket. Als je dol bent op gadgets ga je dit écht leuk vinden. Deze set maakte het mogelijk om ons huis van een afstand te verwarmen, in de gaten te houden en lekkages waar te nemen voordat een klein probleempje een groot probleem wordt. Bestaande uit een Honeywell T6 Slimme thermostaat, Honeywell C1 Wi-Fi beveiligingscamera, en Honeywell W1 water en vorst sensor, is de Lyric pakket geweldig gebleken met dit koude weer, ons verblijf in het ziekenhuis en een stukje extra zekerheid in de washok.

Omdat ik vrij kort na het aansluiten met Viktor in het ziekenhuis verbleef heb ik alles zowel thuis als van een afstand kunnen testen en uitproberen, vandaag vertel ik daar alles over.

Honeywell Lyric T6 Slimme thermostaat
Ziet er niet alleen moderner uit dan ons oude vertrouwde ronde thermostaat, het kan zo veel meer dan enkel temperatuur regelen. Je kunt hem bijvoorbeeld op afstand besturen, wat ik vanuit het ziekenhuis deed toen Elena ziek op de bank onder een dekentje lag, (ik kon alles via de camera zien, maar dat vertel ik je zo) En dat op afstand besturen, dat werkt gewoon via je smartphone! Ja echt, je kunt een app downloaden, aan de boel koppelen en je hele huis daarmee bedienen alsof je Bil Gates bent. Dus of ik nou lekker lui op de bank lig te snoozen en het een graadje warmer wil hebben, of de meisjeskamers op twee hoog net te koud vind – ik hoef niet naar mijn thermostaat beneden te lopen, ik doe het gewoon met mijn telefoon, die toch altijd in mijn achterzak zit. En daar blijft het niet bij. Er zijn complete schema’s voor iedere dag van de week waar je per dag kunt instellen hoe laat de verwarming aan en uit gaat en hoeveel graden het moet zijn. Ook zo geweldig als je drie kinderen opvoedt en een bepaalde ritme aan het opbouwen bent in een nieuwe huis, nieuwe stad, nieuwe school, buitenschoolse activiteiten en alles wat bij zo’n gezinsleven komt kijken. Dus ja, mijn huis wordt warm voordat ik mijn nest uit moet, want zo verwend ben ik dan weer wel. En alsof dat allemaal niet genoeg verwennerij is, weet deze thermostaat op basis van je locatie (via je telefoon) wanner je thuiskomt, en schakelt hij de verwarming automatisch aan als je dicht bij huis bent, waardoor je nooit een koude woning inloopt. Heerlijk toch?!Het aansluiten van de slimme thermostaat is wel even een dingetje hoor, er staat een “simpele” how to video op YouTube die je, als je een beetje handig bent kunt volgen, maar ik durfde het niet en liet het aan de man over. Bleek een paar minuten werk te zijn, want je sluit een kastje aan op de cv ketel en zet het aan, daarna zet je de thermostaat aan en maken de twee via Wi-Fi verbinding. En zo makkelijk is het, al vond ik de draden nog zo spannend. Daarna wel nog even de app downloaden en alles aan elkaar koppelen, maar je bent in totaal zo’n kwartiertje bezig als je weet wat je doet. Anders een half uur 🙂

Honeywell C1 Wi-Fi beveiligingscamera
Zoals ik bovenin aangaf hebben we ook de camera in huis geplaatst. Dit deed ik de avond voordat ik ging bevallen, om de volgende dag de meisjes (en de oppas) in de gaten te kunnen houden. Nou dacht ik dat ik dezelfde avond, eventueel volgende ochtend weer thuis zou komen, dus toen ik een week later nog steeds in het ziekenhuis lag kun je je voorstellen hoe blij ik was dat ik op elk moment mijn telefoon er bij kon pakken om te kijken wat mijn kindjes thuis aan het doen waren. Ik heb urenlang naar mijn telefoon gestaard, kijkend naar Elena die voor de tv staat te dansen, Valentina die haar nadoet, de boel sloopt of weer eens aan het eten is. 🙂 Nou ben ik natuurlijk behoorlijk emotioneel, en heb ik mijn meisjes gewoon heel erg gemist, dus ben ik ontzettend blij dat ik even de moeite nam om de camera op de kast te plaatsen en aan te zetten, anders had ik ze gewoon een hele week niet kunnen zien. De oppas doet het trouwens ook prima, mocht je benieuwd zijn, want die wist niet dat er een camera is, en ik vond het spannend om te zien hoe iemand anders voor mijn kinderen zorgt. Toen bleek dat ik een stuk langer weg zou blijven kwamen ook grootouders in huis en ook die doen het prima als ik er niet ben 🙂

Goed, over de camera zelf, het is een modern gevormde, zwart witte, makkelijk aan te sluiten wifi-camera dat prima zijn ding doet. Ook pakt het een hele brede hoek zodat je een hele kamer ziet en kan het, net als de thermostaat, gebruik maken van geofencing, waardoor hij automatisch aangaat wanneer je de deur uit gaat. Verder is het een veilige camera omdat hij gebruik maakt van een goed beveiligde encriptie en kan niet zomaar iedereen meekijken, iets waar ik met WiFi camera’s toch wel huiverig om ben. Het is dus een camera dat met de smartphone te bedienen is, waardoor je niet alleen live mee kunt kijken, maar ook terug kunt spreken, opnemen, zodat je beelden later terug kunt kijken (handig als internet uitvalt!) en maakt de camera gebruik van intelligente geluidsdetectie, waardoor rook en brandmelders, of alarmgeluiden herkend worden en je daar melding van krijgt. Tot slot maakt hij hele scherpe, duidelijke beelden – dag en nacht, kun je inzoomen, en echt heel veel zien. Ideaal dus. En het is een mooi ding dat bij ons interieur past. Stiekem speelde dat ook mee toen ik het bestelde.

Honeywell Lyric W1 Wi-Fi waterlekkage- en vorstdetector

Voor het eerst werd mijn washok door iemand anders gebruikt, en dat is altijd even raar. Hoe ze kleding wassen, drogen en vouwen is compleet anders dan ik zelf gewend ben, maar ik had geen tijd om er over na te denken. Ik had zelfs geen tijd om uit te leggen hoe de wasmachine en net nieuwe droger werken, en was dan ook blij dat ik voor de bevalling de detector in de stopcontact bij de wasmachine had gedaan. Ik kreeg een melding dat de washok te nat was en het bleek dat de babysitter de wasmachine niet goed dicht had gedaan. Het was geen ramp, er lekte slechts een beetje water, maar ik kon haar wel uit het ziekenhuis appen om even te gaan kijken wat er aan de hand was. Het had een ramp kunnen worden, maar het was makkelijk opgelost, dus ook dit is zo’n gadget waar deze nerdy mommy heel erg blij van wordt.

Dus dat is dat, we hebben weer eens gadgets in huis en maken gebruik van Apple Home waardoor we veel met ons telefoon doen, en nu ook een slimme oplossing voor beveiliging en verwarming hebben. Mocht je het zelf willen uitproberen, de Honeywell Lyric pakket is absoluut een aanrader, want alle drie producten hebben zich als zeer handig bewezen, staan mooi in ons huis en maken het (gezins)leven net wat makkelijker en comfortabeler. Wij hebben het pakket gekregen, maar ik zou hem – wetende hoe goed het werkt – zelf zeker kopen. Je kunt het pakket via sommige energieleveranciers regelen of los via Coolblue en bol.com kopen, als losse producten of als pakket!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
Verbouwen; nieuwste trends
Verder lezen

Verbouwen; nieuwste trends

Inhoudsopgave Hide Combineer waar mogelijk Maak een concreet lichtplan Natuurtinten combineren met zwarte tinten Misschien vind je deze artikelen ook interessant:…