Wil je jouw tuin, balkon of terras wat meer opfleuren? In dat geval is het een slim idee om te kiezen voor vaste planten voor buiten. Op meerdere manieren brengen planten leven in de brouwerij. Ten eerste zien ze er kleurrijk uit. Daarnaast geven bloemen en planten een heerlijke geur af. Vooral tijdens de lente en de zomer komt je tuin tot leven. Je kunt vaste planten in de grond plaatsen, maar je kunt natuurlijk ook bijpassende potten en plantenbakken kopen. Er zijn genoeg online verkooppunten te vinden waarbij je terecht kunt. Wij vinden persoonlijk Plant & Grow een aanrader, onder meer vanwege hun ruime assortiment op het gebied van planten. Bestel daarom nu jouw vaste planten bij Plantengrow.nl

Wat zijn vaste planten precies?

Vaste planten kunnen op meerdere plekken rondom je woning geplaatst worden. De tuin is de meest logische optie, maar je kunt ze ook plaatsen in je border, tuin of balkon. Vaste planten hebben hun naam te danken aan het feit dat ze langer dan twee jaar leven. Bovendien kunnen ze meerdere keren tijdens hun levensduur in bloei komen te staan. Ze zijn hierdoor duurzamer dan gemiddeld en kunnen je tijdens meerdere lentes en zomers plezier opleveren. Bovendien zien vaste planten er schitterend uit tijdens de bloei. Goede voorbeelden van een vaste plant zijn onder meer geraniums, lavendel, stekelnootjes en duizendblazen. 

Vele soorten vaste planten verkrijgbaar

Vaste planten zijn er in allerlei varianten. We benoemden hierboven al een aantal voorbeelden, maar er zijn daarnaast een aantal categorieën waar je deze planten in kunt delen. Ten eerste zijn er de bijen- en nectarplanten. Deze planten zijn bedoeld om bestoven te worden door bijen. Dit soort planten zorgen pas echt voor wat leven in de brouwerij in de tuin. Daarnaast zijn er de bladplanten, borderplanten, kruidenplanten, prairieplanten en de rotsplanten. Als je houdt van heerlijke geuren in de tuin, zijn de kruidplanten iets voor jou. 

Vaste planten voor het hele jaar

Hierboven benadrukten we vooral dat vaste planten in de lente en zomer het goed doen. Maar wist je dat er ook vaste planten zijn die het hele jaar overleven? Dit zijn de zogenaamde winterharde planten. Deze planten zijn niet in bloei tijdens de koudere maanden van het jaar, maar hun wortel overleeft wel de koudere temperaturen tijdens de winter. Hierdoor kunnen ze in de lente en zomer weer tot bloei komen. Er zijn ook half winterharde vaste planten, maar deze varianten kunnen minder goed tegen de kou. 

Een nieuwe hangmat

Een nieuwe hangmat is een geweldige manier om te ontspannen in de tuin. Als je een nieuwe hangmat kopen wilt is het belangrijk om goed te overwegen welke opties het beste bij jouw behoeften en wensen aansluiten. Er zijn veel verschillende hangmatten verkrijgbaar, dus het kan helpen om online te zoeken of naar een winkel te gaan om verschillende hangmatten uit te proberen voordat je een beslissing maakt. Wanneer je een hangmat gaat kopen, is het ook belangrijk om te overwegen hoe je deze wilt gebruiken en waar je de hangmat wilt ophangen. Zo kun je de beste keuze maken voor jouw situatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
Verder lezen

Babykamer inrichten

Inhoudsopgave Hide De wiegEen leuke speelolifantEen commodeMisschien vind je deze artikelen ook interessant: Met een baby op komst,…