Een zwembad in de tuin staat garant voor veel plezier. Aan de kinderen heb je letterlijk, ‘geen kind meer’ en voor jezelf is het ook een kleine luxe. Voordat je echter in blind enthousiasme meteen een zwembad bestelt, zijn er een paar dingetjes die je voor jezelf even op een rijtje moet hebben.

Hoe groot is je gezin?

Is het de bedoeling dat je zelf altijd bij de kinderen in bad aanwezig bent, omdat ze nog klein zijn? Of zijn ze al van een leeftijd dat de voorkeur aan vriendjes en vriendinnetje gegeven wordt en mama alleen mag komen als ze een ijsje meebrengt? Is de verwachting dat er regelmatig met meerdere kinderen in gespeeld gaat worden, kun je het best een zwembad kopen met een minimale diameter van 3 m of een badoppervlak van 8 m2.

Krijgt het een vaste plaats in de tuin?

Verplaatsbare tuinzwembaden zijn onder te verdelen in opblaasbare- en opzetbaden. In afmeting variëren ze van 120×120 cm voor kleine kinderen tot riante baden voor 10 personen, met een maatvoering van 10×5 m. Je snapt dat de kleinere zwembaden makkelijker mee te nemen zijn, naar bijvoorbeeld een camping. Qua opzetsnelheid maakt het niet uit of je daarbij kiest voor een opblaas- of opzetbad.

Het kostenplaatje

Als de prijs van het zwembad aankoopbepalend is, kom je al gauw uit bij een opblaasbad. Opzetbaden zijn duurder in aanschaf dan easy set en opblaasbaden. Ga je uiteindelijk voor een opblaasbad, bedenk dan dat ze gemiddeld slechts één seizoen meegaan en je er geen filterpomp op kunt aansluiten. Weetje: hoe meer ringen, hoe stabieler het zwembad.

Het onderhoud

Opblaasbadjes voor kinderen kiep je eenvoudig leeg en vul je opnieuw met schoon water. Bij grotere baden is dat natuurlijk niet mogelijk. Die zijn veel te zwaar. Voor het zwembad onderhoud van grotere tuinzwembaden zijn, zowel los als in setvorm, schoonmaakmiddelen en -attributen te koop, waarmee je het bad in optimale conditie houdt. Framezwembaden kom je regelmatig tegen als aanbieding opzetzwembad met filterpomp.

Ruimte in de tuin

Tot slot de beschikbare ruimte. Bedenk dat een zwembad een omloop nodig heeft, maar het ook fijn is als je een soortement van terrasje kunt creëren, met een tafel en een paar stoelen naast het bad. Heb je een aangelegde tuin, dien je dus over meer vrije ruimte te beschikken, dan het bad meet. Denk je erover de tuin aan te pakken en helemaal opnieuw in te richten, is het nu een mooi moment om een zwembad te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
De voordelen van een click PVC vloer
Verder lezen

De voordelen van een click PVC vloer

Inhoudsopgave Hide DuurzaamheidComfortMakkelijke installatieMisschien vind je deze artikelen ook interessant: Als het op vloeren aankomt, zijn er veel…