Als we het hebben over interieurontwerp, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de vloeren. Naast het praktische aspect van een vloer, kan deze ook de toon zetten voor de hele ruimte. In 2023 zijn er enkele opwindende nieuwe trends op het gebied van vloeren te verwachten, van duurzame materialen tot klassieke stijlen die terugkeren. Deze trends bieden niet alleen nieuwe mogelijkheden voor het inrichten van je huis, maar zijn ook een reflectie van de veranderende tijdgeest en aandacht voor duurzaamheid. In deze blog gaan we dieper in op de vloeren trends van 2023.

Duurzame vloeren: een focus op milieuvriendelijke materialen

Duurzaamheid is een belangrijk thema in 2023 en deze trend is ook terug te zien in de vloeren. Steeds meer mensen zijn zich bewust van de impact die hun keuzes hebben op het milieu en kiezen daarom voor milieuvriendelijke materialen voor hun vloeren. Denk bijvoorbeeld aan bamboe, kurk en gerecycled hout. Bamboe groeit bijzonder snel en is daardoor een duurzame keuze. Kurk is een hernieuwbare bron en heeft als bijkomend voordeel dat het isolerende eigenschappen heeft. Gerecycled hout is niet alleen milieuvriendelijk, maar geeft ook nog eens een unieke en authentieke uitstraling aan de vloer. Door te kiezen voor een duurzame vloer draag je bij aan een betere toekomst voor onze planeet.

Terrazzo: een klassieker die terug is van weggeweest

Terrazzo is een vloerstijl die zijn oorsprong vindt in Italië en al decennialang populair is in de interieurwereld. Het bestaat uit stukjes marmer, glas en graniet die in beton worden gegoten en gepolijst tot een gladde afwerking. Hoewel de populariteit van Terrazzo in de jaren ’70 afnam, maakt deze stijl in 2023 een comeback. Terrazzo past perfect in een modern interieur en voegt een vleugje luxe toe aan elke kamer. De stijl is verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, waardoor het mogelijk is om deze aan te passen aan de persoonlijke smaak en stijl.

PVC of laminaat vloeren zijn al jaren populair vanwege hun duurzaamheid, betaalbaarheid en veelzijdigheid. In 2023 blijft deze trend aanhouden en worden er nieuwe stijlen en kleuren geïntroduceerd. PVC vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende patronen en afwerkingen, waardoor het mogelijk is om elke gewenste look te creëren. Laminaat vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende tinten en patronen en kunnen zelfs de uitstraling van hout of steen nabootsen. Beide vloertypen zijn gemakkelijk te onderhouden en bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Of je nu op zoek bent naar een vloer voor de woonkamer, keuken of slaapkamer, PVC visgraat en laminaat vloeren bieden talloze opties om jouw interieur de gewenste look en feel te geven.

Betonlook: een industriële trend die blijft

Betonlook is een interieurtrend die al een aantal jaren populair is en ook in 2023 blijft. Deze vloerstijl past perfect bij een industrieel interieur en voegt een ruwe en stoere uitstraling toe aan elke kamer. Betonlook vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor ze geschikt zijn voor zowel moderne als traditionele interieurs. Een groot voordeel van betonlook vloeren is dat ze gemakkelijk te onderhouden zijn en bovendien een duurzame keuze zijn. Daarnaast kan deze vloer gecombineerd worden met verschillende materialen, zoals hout en staal, om een persoonlijke touch te geven aan de ruimte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like