We weten het, goedkoop is het niet, maar glazen schuifwanden bieden een hoop voordelen waar je misschien nog niet eens aan had gedacht. Zeker als je al een overkapping aan je huis hebt, is dit het overwegen waard. Een overkapping alleen heeft al veel voordelen, maar met glazen schuifwanden kun je jouw overkapping nog een boost geven. In dit artikel vertellen we je over de 3 grote voordelen van glazen schuifwanden voor jouw overkapping!

1. Het hele jaar door buiten zitten 

Heb je een mooie, grote tuin waar je ieder jaar weer veel moeite in steekt? Dan wil je hier natuurlijk het liefst zo lang mogelijk en zoveel mogelijk van genieten. Laat jij jouw overkapping dichtmaken met een glazen schuifdeur, dan kun je het hele jaar door in jouw tuin zitten. Er komt dan immers geen wind meer onder de overkapping en de warmte van de zon blijft lekker hangen. En toch voelt het niet als een dichte ruimte, omdat er zoveel glas is en je zo’n mooi uitzicht hebt over je tuin. Zet er nog een elektrische kachel bij en je kunt de hele winter doorbrengen in je eigen serre. In de zomer kun je de schuifdeuren gewoon helemaal openzetten, waardoor je ook nog steeds de voordelen van een open overkapping ervaart. 

2. Betere isolatie voor je woning 

Een ander voordeel van een glazen schuifwand aan je overkapping, is dat het als een extra laag isolatie werkt voor je woning. De dichte overkapping houdt immers al een hoop wind en kou van buiten tegen. Hierdoor hoef jij minder snel te stoken en verbruik je dus minder gas en energie. Dat is dan weer lekker gunstig voor de portemonnee. Naast extra isolatie biedt een dichte overkapping ook een extra beschermlaag voor de gevel van jouw huis. Deze wordt veel minder blootgesteld aan de weersinvloeden en zal dus minder onderhoud nodig hebben. Dat scheelt je ook weer tijd en geld!

3. In allerlei soorten en maten verkrijgbaar 

Je kunt een glazen schuifwand altijd aanpassen aan de stijl van jouw woning en eventueel die van de bestaande overkapping. De rails kun je in alle kleuren laten maken die je maar kunt bedenken en de schuifdeuren kunnen op maat gemaakt worden voor jouw overkapping. Heb je al een overkapping aan je huis, dan maakt het dus niet uit welke afmetingen deze heeft. Het is altijd mogelijk om hem dicht te maken met glazen schuifwanden als je dat wil. Zo kun je mooi de stijl van jouw keuken of woonkamer doortrekken, mocht de overkapping hier aan grenzen. Hiermee creëer je in principe extra woonruimte in de vorm van een chique serre. 

De conclusie van het verhaal is dus dat glazen schuifdeuren een hoop voordelen kunnen opleveren voor jou en je woning. Ze zijn misschien wat prijzig, maar je verdient ze dubbel en dwars terug in de waarde van je woning en het extra woonplezier dat ze met zich meebrengen. Overweeg je glazen schuifdeuren te plaatsen? Twijfel niet meer en doe het gewoon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like