Je gezondheid is heel kostbaar. Het is daarom belangrijk om er zuinig op te zijn. Voldoende beweging en een gezond eetpatroon dragen bij aan een optimale gezondheid. Maar ook een preventieve medische health check is hierin slim. Medische ongemakken zijn vervelend. Je krijgt er liever niet mee te maken. Gelukkig kun je ze in heel veel gevallen dankzij een vroegtijdige opsporing voorkomen of beperken. Kies daarom voor preventief medisch onderzoek, kies voor een gezond lichaam.

Geen doktersverwijzing nodig

Bij een medisch onderzoek denkt men vaak aan lange wachttijden. En ook een moeilijk te verkrijgen doktersverwijzing behoort meestal tot de associatie met een medisch onderzoek. Deze associaties zijn goed te begrijpen. In de reguliere gezondheidszorg heb je namelijk vaak te maken met lange wachttijden. En ook het verkrijgen van een doktersverwijzing is niet altijd eenvoudig. Er moet in de reguliere gezondheidszorg een concrete aanwijzing zijn voor vervolgonderzoek. Maar dit betekent niet langer dat je dan geen preventief medisch onderzoek kunt laten verrichten. Je kunt namelijk gewoon buiten de reguliere gezondheidszorg om een professionele MRI scan zonder verwijzing laten uitvoeren. Je vermijdt zo lange wachttijden en je bent niet afhankelijk van de verwijzing van een dokter. Jij kunt zonder medische noodzaak gewoon preventief je gezondheid laten checken.

MRI scans en andere medische onderzoeken

De mogelijkheden voor preventief medisch onderzoek zijn uitgebreid. Je kunt zoals gezegd een MRI scan zonder een doktersverwijzing laten uitvoeren. Maar er zijn meer medische onderzoeken beschikbaar die preventief kunnen worden ingezet. Je moet hierbij bijvoorbeeld denken aan een dermatologisch onderzoek. Dit onderzoek kun je laten uitvoeren als je wilt weten hoe gezond jouw huid is. Wil je liever weten hoe het gesteld is met jouw hart? Dan is het ook mogelijk om een cardiologisch onderzoek te laten uitvoeren. En ben je benieuwd hoe het met jouw hersenen gesteld is? Dan biedt een MRI hersenen uitkomst. Met dit radiologische onderzoek kan jouw gehele hoofd goed in beeld worden gebracht. 

Verloop van het onderzoek

Een MRI scan is in het algemeen een heel effectief onderzoek. Middels deze scan kunnen lichaamsdelen nauwkeurig in beeld worden gebracht. Het is dan ook niet voor niets dat dit onderzoek breed wordt ingezet. Maar wat kun jij eigenlijk van het onderzoek verwachten? Hoe verloopt zo’n MRI scan? Voor dit onderzoek dien je plaats te nemen op een onderzoeksbank. Je kunt hier comfortabel op liggen. Alvorens het onderzoek start, krijg je een koptelefoon op met jouw favoriete muziek. Dit is tegen het lawaai van de scan. Je wordt vervolgens een soort tunnel ingeschoven alwaar de beelden gemaakt worden. En dankzij het comfort en de muziek vliegt het onderzoek voorbij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like