Speelgoed verkopen waar je kinderen toch al op uitgekeken zijn is een goede manier om op te ruimen en tegelijkertijd je spaarpot weer wat aan te vullen. Kinderen zijn over het algemeen hun speelgoed al snel ontgroeid of ze raken er gewoon op uitgekeken. Alsmaar nieuw speelgoed kopen en het oude weggooien is een erg dure lifestyle. Met deze tips verkoop je het oude speelgoed van je kinderen met succes.

Speelgoed uitzoeken

Eens in de zoveel tijd is het nodig om al het speelgoed van je kind na te lopen. Vooral na een verjaardag, feestdagen of andere gelegenheid waarbij je kind veel speelgoed krijgt is het goed om dit te doen. Ook na een grote stap in de ontwikkeling kun je kijken of al het speelgoed nog wel gebruikt wordt. Als je speelgoed gaat uitzoeken moet je jezelf de volgende vragen stellen:

 • Is het speelgoed tijdloos en kun je het bewaren voor je latere kleinkinderen?
 • Kun je het speelgoed bewaren voor een broertje of zusje?
 • Kun je het speelgoed tijdelijk opbergen en later weer aan je kind geven?
 • Is het speelgoed verkoopbaar?
 • Kun je een ander kind blij maken met het speelgoed?

Speelgoed voor de verkoop

Als je waardevol of vrijwel ongebruikt speelgoed hebt waar je kinderen niet naar omkijken kun je ervoor kiezen om dit speelgoed te verkopen. Het is belangrijk dat je van te voren checkt of alles werkt, als dit niet het geval is geef het dan eerlijk aan bij de verkoop. Zorg er ook voor dat het speelgoed schoon en in goede staat is.

Tips om speelgoed te verkopen

Als je eenmaal een leuke voorraad hebt om te verkopen kun je dat het beste doen met de volgende tips:

 • Zorg dat je speelgoed schoon  en in goede staat is
 • Maak meerdere foto’s van goede kwaliteit
 • Houdt rekening met onderhandelen
 • Maak een goede omschrijving van wat je aanbiedt
 • Bied aan om het eventueel op te sturen
 • Indien aanwezig bied het aan met de originele verpakking en handleiding

Online speelgoed verkopen

Online heb je toegang tot een groot aantal geïnteresseerden. Er zijn verschillende manieren om online speelgoed te verkopen, de meest bekende manier is marktplaats. Een andere manier om online speelgoed te verkopen is op facebook. Dit kan in verkoopgroepen, of speciale groepen voor moeders. Kijk ook naar verkoopgroepen bij jou in de buurt, daar is de kans dat je speelgoed verkoopt meestal groter. 

Offline speelgoed verkopen

Ook als je niet zo handig bent met computers kun je speelgoed verkopen, maar dan offline. Er zijn regelmatig rommelmarkten in dorpen en steden. Het leuke hieraan is dat je ook ziet wie het speelgoed koopt. Ook is er natuurlijk elk jaar koningsdag. Je kan dan ook gelijk kleding verkopen die je kind niet meer past.

Tips om succesvol speelgoed te verkopen

Speelgoed verkopen

Als je graag nieuw speelgoed wil in ruil voor je oude speelgoed kun je er ook voor kiezen om speelgoed te ruilen. Speelgoed ruilen kan zowel op marktplaats als op facebook. Zo heeft je kind regelmatig nieuw speelgoed zonder dat je daarvoor de hoofdprijs kwijt bent.

Speelgoed voor een goed doel

Als je het geld niet nodig hebt, maar wel graag andere kinderen blij wil maken kun je er ook voor kiezen om speelgoed te doneren aan een goed doel. Op deze manier maak je kinderen blij die zelf geen geld hebben om speelgoed te kopen.

Wat te doen met de opbrengst van het speelgoed?

Als het speelgoed verkocht is dan is vaak de vraag wat doe je nou eigenlijk met de opbrengst? Je kunt het in de spaarpot van je kind doen, maar je kunt het ook apart houden voor de aankoop van nieuw speelgoed. Je kunt er ook voor kiezen om een leuk uitstapje met het gezin te maken met de opbrengst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like