De MONOPOLY-spelpionnen staan op het punt om te veranderen, maar welk icoon krijgt de meeste stemmen en wint daarmee een nieuw bestaan? Hasbro, de wereldwijde leider op het gebied van spellen en entertainment, lanceert een nieuwe verkiezing genaamd de MONOPOLY Throwback Token Vote. Deze verkiezing geeft fans over de hele wereld de kans om een van de zes meest populaire spelpionnen uit hun kindertijd terug te brengen naar het spelbord: Vingerhoed, Kruiwagen, Strijkijzer, Schoen, Paard en ruiter of Money bag.

We weten dat fans van over de hele wereld met nostalgie terugkijken op de pionnen waarmee ze het spel in hun kindertijd speelden. De consument staat bij Hasbro altijd centraal in de merkstrategie – zo creëren we herinneringen voor het leven en laten we ons merk groeien”, zegt Floor Peters, Brand Manager bij Hasbro Gaming. “Onze vorige MONOPOLY-votes werden telkens heel goed ontvangen. Met de MONOPOLY Throwback Token Vote kunnen consumenten dit wereldwijd best verkochte bordspel vormgeven aan de hand van hun persoonlijke voorkeuren. Wij zijn alvast erg benieuwd welk icoon terug mag komen en welke huidige pion uiteindelijk zal afvallen!

MONOPOLY-spelpionnen zijn sinds de introductie van het spel in 1935 een belangrijk element geweest in het spel zelf en in het speelplezier. Dwarrel (hondje), Slagschip, Racewagen en Hoge hoed maakten in de jaren 1990 deel uit van de acht standaardpionnen die nog steeds in het huidige MONOPOLY-spel zitten. In 2013 stemden de fans voor de Mollie-pion (katje) voor de nieuwste MONOPOLY-versie en trokken ze de streep door de Strijkijzer-pion. In meest recente vote van 2017 werden Vingerhoed, Kruiwagen en Schoen weggestemd en vervangen door Pinguïn, T-Rex en Badeendje.

De meest populaire pion uit deze vote krijgt een rol in de nieuwste versie van Classic MONOPOLY, dat in het voorjaar van 2023 wereldwijd in de winkelrekken komt te liggen. En ook de pionnetjes in het huidige Classic-bordspel, waaronder Dwarrel, Slagschip, Racewagen, Hoge Hoed, Pinguïn, T-Rex, Mollie, en Badeendje, zullen vervangen worden. Om te stemmen, kunnen consumenten surfen naar www.monopolytokenvote.com, daar hun favoriete pion uit de jaren ’90 uitkiezen om te herintroduceren in de volgende generatie van het Classic MONOPOLY-spel, en vervolgens een andere pion uit de huidige versie wegstemmen. MONOPOLY-fans krijgen drie weken de tijd om te stemmen voordat Hasbro het winnende icoon bekendmaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like