Als je klein bent, wil je het liefste rondrennen en springen en klimmen. Wat kinderen vaak nog wel het leukste vinden in een tuin is als ze een eigen trampoline waar ze lekker op kunnen springen. Een trampoline kiezen, hoe doe je dat precies en waar moet je op letten om niet alleen jezelf blij te maken, maar ook de kinderen?

Rekening houden met het formaat

Misschien is het rekening houden met het formaat wel het allerbelangrijkste. Als je een trampoline in de tuin wilt hebben, moet deze natuurlijk wel goed passen. Niet alleen uit praktische overwegingen, maar ook zeker uit veiligheidsoverwegingen. Je wilt natuurlijk niet dat je kinderen zich kunnen bezeren aan objecten wanneer de trampoline bijvoorbeeld te dicht op de muur geplaatst is. Je kunt er dan beter voor kiezen om een kleinere trampoline aan te schaffen wanneer de ruimte beperkt is. Daarnaast speelt de grootte van een trampoline ook een rol in de aankoopprijs die je ervoor moet neertellen. Een grotere trampoline kost nu eenmaal veel meer geld. Het is zonde als je hebt geïnvesteerd in een trampoline en er op korte termijn niemand meer naar omkijkt.

De vorm van de trampoline

De vorm van de trampoline speelt ook een rol. Een van de voorkomendste vormen trampolines is de ronde vorm. Het nadeel van een ronde vorm is dat dit veel meer ruimte in beslag neemt. Een rechthoekig exemplaar is daarentegen weer wat beter voor kinderen die meer ervaring hebben op de trampoline. Je hebt dan wel wat meer spierkracht nodig als je hoger wilt springen.

Advies met betrekking tot plaatsing

Een trampoline kopen bij een ervaren winkel is natuurlijk altijd de beste optie. Daar kun je niet alleen advies krijgen met betrekking tot de vorm en de verschillende soorten trampolines, maar kun je ook advies vragen over de plaatsing van de trampolines. Je kunt er namelijk voor kiezen om een trampoline in de grond te plaatsen. Het is hierdoor moeilijker af te bouwen en te verplaatsen, het springt wat fijner en daarnaast kost het even wat meer tijd en moeite om de trampoline in te graven en ervoor te zorgen dat het ook netjes komt te liggen. 

Een voordeel is ook wel dat het minder in het zicht is waardoor het er ook meteen wat moderner uitziet en de trampoline ook een geheel vormt met de rest van het interieur van de tuin. Aan de andere kant kun je er ook voor kiezen om de trampoline op de grond neer te plaatsen. Het is dan makkelijker af te bouwen en te verplaatsen en ook deze variant springt fijn. Sommigen zeggen dat dit nog net wat fijner springt omdat de lucht makkelijker weg kan bij deze variant. Het is wel een soort trampoline dat meer in het zicht staat. Dit kan meteen het interieur wat meer belemmeren en daarnaast moet je ook uitkijken dat je er niet vanaf valt. Dit kan vaak worden opgelost door valmatten naast de trampoline te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like