Voor een onvergetelijke vakantie kan je met kinderen naar Balearen met FTI. Maar met kinderen op vakantie gaan is niet gemakkelijk. Om de minuut vliegen opmerkingen als ‘zijn we er al bijna?’, ‘ik moet plassen’ of ‘ik heb honger’ je om de oren. En tijdens zo’n vakantie heb je waarschijnlijk niet veel tijd om zelf tot rust te komen. Hieronder lees je een aantal tips over hoe je een vakantie met (jonge) kinderen gemakkelijker maakt. 

Verwachtingen

Voordat je vertrekt is het belangrijk om de kinderen te laten weten wat ze van de vakantie kunnen verwachten. Laat ze weten waar jullie heen gaan, wat voor dingen er te doen zijn en hoelang alles duurt. Kinderen zijn op deze manier voorbereid en zullen jou minder snel overspoelen met allemaal vragen. Wanneer je bijvoorbeeld wil voorkomen dat er bij elke gele ‘M’ gevraagd wordt om een stop, kan je van tevoren aangeven dat jullie op een bepaalde dag langsgaan bij het restaurant. Zo is het voor kids duidelijk wat ze kunnen verwachten en krijg jij niet de hele rit dezelfde vraag. 

Maak de reis visueel

Een andere vraag die vaak voorbij komt is de ‘zijn we er al bijna’ vraag. Om deze vraag voor te zijn, kan het helpen om de reis visueel te maken. Hiervoor is wel enig knutselwerk vereist. 

Voorin de auto plak je een strip met ongeveer de lengte van het raam. Op deze strip schrijf je verschillende plaatsen of punten. Je hebt nu een tijdlijn gemaakt. Hierboven kan je een pijl of auto plakken, deze verplaats je elke keer wanneer je een bepaald punt hebt behaald. Op deze manier is het voor de kinderen zichtbaar waar jullie je bevinden en hoe lang het nog duurt. 

Cadeautjes

Een andere manier om de kinderen onderweg rustig te houden is door op vaste momenten een cadeautje te geven. Dit doe je bijvoorbeeld elk uur of elke keer als je een tussenstop maakt. Geen zorgen, dit hoeven geen grote cadeau’s te zijn. Iets als een jojo, kladblokje of potloden is meer dan genoeg.

Tijd voor jezelf inplannen

Wanneer je op de bestemming bent aangekomen is het tijd om wat tijd voor jezelf te nemen. De kids hebben er namelijk niks aan als jij niet zelf ook tot rust kan komen. Wanneer je met meerdere volwassenen op pad bent kan je de zorg over de kinderen afwisselen. Zo kan jij bijvoorbeeld een middag alleen naar het lokale marktje of een museum. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kan je natuurlijk altijd ‘s avonds, als de kinderen naar bed zijn, een rondje over de camping lopen. 

Dus wanneer je een volgende keer met kinderen op vakantie gaat, maak dan vooral gebruik van deze tips. Zo blijven jouw kinderen blij en heb jij een rustige vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like