Nederland is van oudsher een echt fietsland: buitenlanders verbazen zich zowel over het aantal fietsen als over het aantal fietsvoorzieningen en de kwaliteit ervan in ons kleine landje. Dat het elektrisch fietsen al jaren bezig is aan een stevige opmars mag dan ook niet verbazen. Steeds meer mensen – en echt niet alleen ouderen – zien in de elektrische fiets een zeer bruikbaar alternatief voor de auto, waarmee je op veel trajecten hopeloos in files belandt. De trapondersteuning maakt het comfortabel afleggen van langere afstanden mogelijk. Dat het veel beter voor het milieu is, spreekt ook veel mensen aan. Doordat de elektrische fietsen op veel grotere schaal verkocht worden, zijn ze ook voor heel wat meer mensen betaalbaar geworden. Voordelen genoeg dus!

Verschillen tussen accu’s en hun beperkte levensduur

Bij het uitzoeken van een mooie elektrische fiets let niet iedereen op de kwaliteit en het vermogen van de bijbehorende accu. Toch loop je er zodra je de fiets enige tijd in gebruik hebt onherroepelijk tegenaan dat accu’s (veel) sneller slijten dan de rest van de elektrische fiets. Natuurlijk zijn er ook bij nieuwe accu’s verschillen in kwaliteit en maximaal vermogen en in hoe snel ze opgeladen kunnen worden, maar na maximaal vier tot zes jaar zijn ze gewoon óp. Wie dan denkt ‘even’ een nieuwe accu te kunnen kopen, komt vaak bedrogen uit. Nieuwe accu’s zijn kostbaar, zeker om nog uit te geven voor een fiets die tegen die tijd al ongeveer vijf jaar oud is. Merkloze alternatieven zijn wel iets voordeliger, maar nog steeds behoorlijk duur. Het afdanken van de elektrische fiets en een geheel nieuwe kopen, is zonde van alles wat nog goed is aan de fiets en bovendien verre van duurzaam. Dat moet beter kunnen.

Je fietsaccu laten reviseren

Gelukkig kán dat ook: met accu reviseren elektrische fiets ben je een fractie van het aankoopbedrag van een nieuwe kwijt. Het is ook prettig dat je het klimaat een dienst bewijst en bijdraagt aan het verminderen van verspilling en afval. Het is daarnaast zelfs mogelijk is om een accu terug te krijgen die krachtiger is dan de originele. Doordat de kunststof behuizing bij revisie wordt geopend en de versleten batterijcellen eruit worden gehaald, is het ook mogelijk om de capaciteit uit te breiden met extra batterijcellen. Hierdoor kun je na revisie meer kilometers afleggen dan vlak na aankomst, iets wat bij de meeste producten ondenkbaar is. Een gereviseerde fietsaccu gaat vervolgens weer even lang mee als de originele, dus je kunt er weer jaren mee vooruit. Je zou dus wel gek zijn als je een veel duurdere nieuwe accu zou kopen. Veel elektrisch fietsplezier met je gereviseerde accu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like