Ze zijn de nieuwe hype van dit moment: Aquabeads. We kunnen het ons goed voorstellen dat je nog nooit van dit type speelgoed hebt gehoord. Ze zijn dan ook nog relatief nieuw. Toch beginnen steeds meer mensen de meerwaarde van dit speelgoed te ontdekken. Misschien heb je vroeger zelf wel eens gespeeld met kraaltjes of bolletjes die je moest verwarmen om ze zo aan elkaar vast te maken. Dit moest je wel echt aan je moeder of vader overlaten, aangezien hiervoor vaak een strijkijzer nodig was. Dat maakte deze kralen wel risicovol voor kinderen. Bij Aquabeads heb je dit risico niet. Hoe dat precies zit, daar vertellen we je hieronder meer over. 

Hoe maak je gebruik van Aquabeads?

Aquabeads zijn bolletjes of kraaltjes waarmee jouw kind zijn of haar creativiteit de vrije loop kan laten. Kinderen bepalen zelf welke vormen ze maken en in welke volgorde ze de kraaltjes plaatsen. Vervolgens is er geen hitte nodig om ze aan elkaar te laten kleven. Hiervoor heb je simpelweg alleen maar water nodig. Met behulp van water smelten de bolletjes aan elkaar. Hierdoor is het een stuk veiliger om je kinderen met Aquabeads te laten spelen in vergelijking met andere soorten kralen. Bovendien is water een stuk makkelijker toe te passen dan bijvoorbeeld hitte. Hiervoor zou je bij wijze van spreken eerst een strijkijzer er bij moeten pakken.

Laat je creativiteit de vrije loop met Aquabeads

Aquabeads gaan gepaard met een legbord dat speciaal gemaakt is voor alle vormen die jouw kinderen willen maken. Leg de kralen op de juiste plek, doe er voorzichtig water op en klaar is kees. De bolletjes zijn aan elkaar bevestigd. De kralen hebben hierna wel even de tijd nodig om goed te drogen, anders kunnen ze weer los gaan. Hier staat ongeveer een uur voor. 

Doordat Aquabeads zo makkelijk aan elkaar vast gemaakt kunnen worden, is dit voor kinderen het startsein om hun creativiteit de vrije loop te laten. Aquabeads zijn bovendien in meerdere thema’s verkrijgbaar, waaronder safaridieren. Maar kinderen kunnen natuurlijk ook zelf hun eigen creaties bedenken. Dat is wat dit speelgoed zo leuk maakt. 

De meerwaarde van Aquabeads

Laten we ten eerste voorop stellen dat Aquabeads simpelweg leuk speelgoed zijn. Dit speelgoed zal je kinderen uren speelplezier opleveren. Maar er kleven nog meer voordelen aan spelen met dit speelgoed. Zo stimuleren Aquabeads de fantasie en de creativiteit van je kind. Door het gebruik van kraaltjes wordt ook de fijne motoriek meer aangesproken. Door specifiek de vormen na te maken, verbeteren kinderen hun ruimtelijk inzicht en leren ze beter hoe ze instructies moeten opvolgen. Genoeg positieve gevolgen dus dankzij het spelen met Aquabeads.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like